Paikallisuutiset

Ravintoloiden toimintaa rajoitetaan koronaepidemian vuoksi

Ravintoloiden aukioloa koskeva asetus tulee voimaan 12.1.2022. Jatkossa kaikki ravintolat tulee sulkea kello 18.00. Koronapassin käytön rajoituksia jatketaan tammikuun loppuun.

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Jatkossa kaikki ravintolat tulee sulkea kello 18.00. Ravintoloiden aukioloa koskeva asetus tulee voimaan 12.1.2022 kello 00 ja on voimassa 31.1.2022 saakka.

Lisäksi koronapassin käytön rajoituksia jatketaan tammikuun loppuun. Koronapassin rajoituksia koskeva asetus tulee voimaan 12.1.2022.

Koronapassia ei voi käyttää vaihtoehtona rajoituksille 31.1.2022 saakka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat voimassa kaikilla alueilla.

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä eivätkä myöskään koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevia aluksia tai ilma-aluksia.

Asetus koskee kaikkia yleisötilaisuuksia ja asiakastiloja, joihin kohdistuu voimassa olevia rajoituksia. Alueelliset viranomaiset päättävät, millaisia rajoituksia alueilla on käytössä. Asetusta sovelletaan leviämisvaiheen tunnusmerkit täyttävien sairaanhoitopiirien alueilla.

Epidemian leviämisen estämiseksi välttämättömät ravitsemistoiminnan rajoitukset otetaan käyttöön kaikilla leviämisalueilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Leviämisalueen rajoitukset ovat voimassa Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Kainuun, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan, Keski-Suomen, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Lapin, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon sekä Ahvenanmaan maakunnassa.

Anniskelu kaikissa ravintoloissa päättyy kello 17 ja ravintolan saa pitää avoinna ravitsemistoiminnan asiakkaille kello 05-18. Rajoitus koskee myös ravintoloita, jotka eivät annostele alkoholijuomia kuten muun muassa kahvilat ja pikaruokalat.

Ravitsemisliikkeissä, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisä- ja ulkotiloissa on käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravitsemisliikkeissä on sisätiloissa käytössä vain 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronapassin käyttö ei vapauta ravitsemisliikkeitä asiakaspaikkamäärää sekä anniskelu- ja aukioloaikoja koskevista rajoituksista. Anniskelu päättyy kaikissa ravitsemisliikkeissä kello 17. Kaikkien ravitsemisliikkeiden aukiolo päättyy kello 18.

Koronapassin käytön rajoitukset ovat voimassa 31.1.2022 saakka.

Huolimatta siitä, että koronapassin edellyttäminen ei enää vapauta rajoituksista kuten ennen, ravintoloilla on oikeus edellyttää koronapassin käyttöä koko aukiolonsa ajan koko maassa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä