Ihmiset

Sijais- ja tukiperheille sekä perhehoitajille kysyntää – tukiperhe suo yksinhuoltajalle levähdystauon

Valtakunnallinen Perhehoitoliiton Ajoissa kotiin- rekrytointikampanja järjestetään 6. – 19. syyskuuta välisenä aikana "Perhehoito on joukkuelaji"- teemalla. Perhehoitajaksi ja tukiperheeksi voi hakeutua jatkuvasti myös kampanja-ajan jälkeen.

Sijaisperheeksi ja perhehoitajiksi etsitään yksinasuvia tai pariskuntia, jotka voisivat ottaa perheensä jäseneksi erilaisia, eri-ikäisiä lapsia ja nuoria, ikäihmisiä tai vammaisia henkilöitä.

Tukiperheitä tarvitaan mahdollistamaan vanhemmalle levähdystauko yksinhuoltajuuden, tukiverkoston puutteen tai jonkin muun vaikean elämäntilanteen takia. Kehitysvammaisten, vammaisten ja ikäihmisten lyhytaikainen perhehoito antaa omaiselle mahdollisuuden vapaan pitämiseen ja lepoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pitkäaikainen perhehoito on kehitysvammaiselle, vammaiselle tai ikäihmiselle turvallinen, kodinomainen ja omatoimisuutta tukeva asumisvaihtoehto.

Sijaisperheeksi, perhehoitajaksi tai tukiperheeksi ryhtyminen ei vaadi hoitoalan koulutusta tai kokemusta, mutta perheeltä edellytetään soveltuvuutta ja sitoutumista tehtävään sekä ennakkovalmennukseen osallistumista.

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä tukee perhehoitajia työssään järjestämällä työnohjausta ja täydennyskoulutusta.

Sijaisperheelle, perhehoitajalle ja tukiperheelle maksetaan toimeksiantosopimuksen mukainen hoitopalkkio ja kulukorvaus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisätietoa Kainuun soten sivuilta https://sote.kainuu.fi/perhehoito ja

Kainuussa etsitään sijais- ja tukiperheitä sekä perhehoitajia.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä