Paikallisuutiset

Sotkamon terveyskeskuksen vuodeosasto karanteeniin – osastolla korona-altistus

Sotkamon terveyskeskuksen vuodeosastolla hoidossa olleella potilaalla on todettu koronavirustartunta. Potilaalla on torstaina 14.10. osastolta siirron jälkeen ilmennyt hengitystieoireita, joiden johdosta henkilöltä on otettu koronatesti.

Osaston henkilökunta ja muut potilaat on testattu tänään perjantaina 15.10. ja todettu yksi jatkotartunta osaston potilaalla.

Altistumisten vuoksi Sotkamon terveyskeskussairaalan potilaat on määrätty karanteeniin, eikä vierailut osastolla ole toistaiseksi mahdollisia. Osastolta aiemmin kotiutuneet mahdollisesti altistuneet potilaat on tavoitettu ja ohjattu koronatestiin pois lukien ne, joilla on täysi rokotesarja otettuna.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muualla Kainuussa koronatilanne on yleisesti rauhallinen. Maanantain jälkeen Kainuussa on edellä mainitun Sotkamon tapauksen lisäksi todettu yksi tartunta. Torstaina Vartiuksen rajanylityspaikalta on kaksi Suomeen matkalla ollutta henkilöä ohjattu takaisin Venäjälle positiivisen koronatestituloksen johdosta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä Suomessa kasvaa edelleen. Viime viikon aikana erikoissairaanhoidon osastoille tuli yli 100 uutta koronapotilasta.

Hoidon tarpeen kasvu selittyy lähes yksinomaan rokottamattomien henkilöiden sairastumisesta vakavaan koronatautiin. Satojatuhansia rokotusikäisiä suomalaisia on vielä kokonaan ilman rokotesuojaa.

– Korona voi olla vakava ja pitkäaikainen sairaus myös nuoremmille – tuurin varaan terveyttä ei kannata jättää, kun vaihtoehto eli rokote on olemassa, muistuttaa Olli-Pekka Koukkari Kainuun sotesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Valtakunnallisesti keskustelu kovenee terveydenhuollon kuormituksesta ja lisääntyvistä kustannuksista pitkälti rokotteilla estettävissä olevien sairastumisten osalta. Tällä on myös pitkäaikaista vaikutusta muiden potilaiden hoitoon, joten pikkuasiasta ei ole kysymys, toteaa Koukkari.

Jatkossa sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen rahoitus tulee valtiolta. Rahoitus määräytyy tämän ja ensi vuoden toteutuneiden kustannusten lisäksi muiden kriteerien perusteella. Aluevaltuutetut päättävät valtion sotelle ja myös pelastustoimelle osoittaman rahan käytöstä. Jos raha ei riitä, lisärahoituksen tarpeesta ja perusteista päätetään hyvinvointialueen ulkopuolella. Aluevatuutettujen on kyettävä katsomaan koko hyvinvointialueen parasta, jotta palvelut ja riittävä taso ja pääteöksenteko säilyvät alueella. Kuva Sotkamon terveyskeskuksesta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä