Paikallisuutiset

Tartunnanjäljityksen viive on purettu – Soten henkilöstön puute paikoin vieläkin vaikea

Tartunnanjäljityksen viive on purettu ja tällä hetkellä positiivisen testituloksen saaneisiin saadaan yhteyspääosin saman päivän aikana.

Kattavaan altistuneiden jäljitykseen ei kaikilta osin ole mahdollisuutta.

Koronatartunnoissa yleistilanne on säilynyt pääosin ennallaan ja tartuntamäärät edellisten viikkojen tasolla. Keskiviikkona Kainuussa todettiin 139 tartuntaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuussa koronaviruksen ilmaantuvuus on HUS-alueen jälkeen edelleen maan toiseksi korkein eli kahden viikon jaksolta 2 422 sataa tuhatta asukasta kohden.

Henkilöstön vaje Kainuun sotessa on edelleenkin paikoin haastava.

Keskiviikkoisten tietojen mukaan poissa on 187 työntekijää, joista suoraan koronaan liittyen 59.

– Kriittisissä palveluissa tartunnat eivät näytä nyt lisääntyvän, mutta muita sairauspoissaoloja on edelleen, kertoo Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronatilanne edellyttää lähikontaktien rajoittamista ja varotoimien noudattamista, Kainuun soten tiedotteessa muistutetaan.

Voimassa ovat yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamista sekä ravintoloita koskevat rajoituspäätökset.

Tilojen hallinnasta vastaavia ja niitä toiminnassaan käyttäviä velvoitetaan lisäksi ehkäisemään tiloissaan asiakkaiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Rajoituksista ei voi vapautua koronapassilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toimijoita koskevat myös tartuntatautilain mukainen velvollisuus osallistujien ohjeistamisesta ja riittävien etäisyyksien sekä käsien puhdistamisen ja tilojen siivouksen varmistamisesta.

Kainuun alueella ovat voimassa suositukset muun muassa kasvomaskien ja kotitestien käytöstä, etätyöstä ja matkustamisen rajoittamisesta sekä lähikontaktien rajoittamisesta omaan lähipiiriin.

Mikäli epäilee altistuneensa koronavirukselle tai on koronavirusinfektioon sopivia oireita, tulee hakeutua koronatestiin.

Vaihtoehtoisesti voi tehdä kotitestin, mutta on hyvä muistaa, että se ei korvaa ammattitestiä. Koronatestauksen ajanvaraus tehdään ensisijaisesti Omasoten kautta tai takaisinsoittopalvelusta 040 165 0020.

Rokotussuoja on tärkeä. Koronarokotuksiin pääsee sujuvasti kuntien rokotuspisteissä, joissa saa edelleen otettua ensimmäisiä ja toisia rokotusannoksia. Kaikkia 18 vuotta täyttäneitä kannustetaan ottamaan myös kolmas koronarokoteannos.

Riskiryhmiin kuulumattomille 18 –  60-vuotiaille kolmas rokoteannos voidaan antaa neljä kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä