Paikallisuutiset

Tuhansia kainuulaisia yhä kokonaan rokottamatta – 1 900 kakkosrokotetta puuttuu 80 prosentin kattavuudesta

Koronarokotukset Kainuussa edistyvät, mutta tuhansia kainuulaisia on edelleen kokonaan rokottamatta.

Koronarokotusikäisistä eli 12 vuotta täyttäneistä kainuulaisista yli 86 prosenttia on rokotettu kerran ja noin 76 prosenttia kahdesti.

Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari uskoo, että lokakuun loppuun mennessä saavutetaan 80 prosentin koronarokotusten kattavuus, mikä tarkoittaa vielä 1 900 kakkosannoksen antamista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Merkittävällä osalla alueen väestöstä on vielä vajaa rokotesuoja. Kokonaan rokottamattomia 12 vuotta täyttäneitä meillä ikävä kyllä on edelleen lähes 9000 ja alle 12-vuotiaat mukaan lukien noin 20 000, kertoo Koukkari Kainuun soten tiedotteessa.

"Hoidettavia koronapotilaita on syksyn aikana ollut enemmän kuin aiemmin."

Sotkamon terveyskeskuksen vuodeosastolla tapahtuneen joukkoaltistumisen vuoksi osasto on edelleen karanteenissa ja vierailukiellossa.

Kainuun keskussairaalassa on yksittäisiä koronapotilaita osasto- ja tehohoidossa.

– Hoidettavia koronapotilaita on ollut syksyn aikana enemmän kuin aiemmin. Deltavariantti tarttuu edelleen herkästi ja mikäli rokotesuoja on vajaa, niin sairaalahoidon riski kasvaa merkittävästi. Itä-Euroopasta voi nyt nähdä esimerkin epidemiatilanteesta, kun rokotuksia ei oteta, muistuttaa Olli-Pekka Koukkari.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronatartuntoja todetaan Kainuussa viikoittain noin 20.

Kainuun koronatilanne on perustasolla ja viruksen ilmaantuvuus on 48,6 / 100 000 asukasta / 14 vuorokautta. Koronatestejä otettiin viime viikolla noin tuhat, joista 3,8 prosenttia oli positiivisia.

Prisman rokotepiste jatkaa 13. marraskuuta saakka

Kajaanissa Prisman rokotepiste jatkaa 13. marraskuuta asti, minkä jälkeen koronarokotukset saa kausi-influenssarokotuspisteellä Kaukametsän opistolla arkisin 3. joulukuuta saakka.

Sotkamon ja Vuokatin K-supermarketeissa on koronarokotuspisteet 28. – 30.10.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuhmon lääkäripalvelun yhteydessä (Ainolan talo) on rokotuspiste 3. – 5.11 sekä Suomussalmella neuvolassa 12. – 13.11.

Koronatestaus jatkuu – KAKS:n testiasema palvelee uudessa paikassa

Yli 12-vuotiaiden on Kainuun soten tiedotteen mukaan syytä hakeutua koronatestiin erityisesti, mikäli rokotesuoja on vajaa.

Kahteen kertaan rokotettujen lieväoireisten testaaminen on tarpeen, jos kuuluu riskiryhmiin tai työskentelee sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilönä.

Kainuussa koronatestin saa ajanvarauksella arkisin kuntien terveysasemilla sekä päivittäin Kainuun keskussairaalan drive-in näytteenottopisteellä. KAKSin testipiste sijaitsee nykyisin sairaala-alueen eteläreunalla eli uuden sairaalan pääoven puoleisen parkkialueen kulmassa.

Ajanvarauksen voi tehdä Omasote-palvelussa tai puhelimitse 040 165 0020.

Kolmannen rokoteannoksen saa kuusi kuukautta toisen annoksen jälkeen

THL:n suosituksen mukaan kolmatta koronarokoteannosta suositellaan kaikille 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville iästä riippumatta sekä lääketieteellisille riskiryhmille, jotka saivat rokotteet ensimmäisten joukossa.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.

Vakavasti immuunipuutteisille kolmas rokotusannos voidaan antaa jatkossakin, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

Laitoksissa ja hoivakodeissa asuville rokotukset toteutetaan influenssarokotusten yhteydessä marraskuussa.

Kolmanteen rokoteannokseen oikeutetut voivat rokottautua myös yleisillä rokotusvuoroilla neuvoloissa ja pop-up -pisteillä. Lisätietoja rokotusaikatauluista saa verkkosivuilta sote.kainuu.fi/koronainfo.

Kainuulaiset yritykset kannustavat ihmisiä hakemaan rokotuksia muun muassa kahvilipuilla ja lahjakorteilla.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä