Paikallisuutiset

Uusi koronatartunta Sotkamossa, myös Kainuun prikaatilla koronatartunta

Eilen perjantaina Kajaanissa todettuun koronavirustartuntaan liittyen on määrätty 19 kainuulaista henkilöä karanteeniin, Kainuun sote kertoo tiedotteessaan. Tartunta on peräisin pääkaupunkiseudulta.

Myös toinen, samassa pääkaupunkiseudun työpaikassa työskennellyt henkilö on sairastunut koronaan. Henkilö on Sotkamosta. Tapaukseen ei tiedetä liittyvän jatkoaltistumisia.

Lisäksi Kainuun prikaati on eilen tiedottanut yhden varusmiehen koronatartunnasta, johon liittyvät altistuneet henkilöt pidetään muista erillään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronatestiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä vähäisissäkin oireissa, sote muistuttaa.

Tällä hetkellä riski koronaviruksen leviämiselle alueelta toiselle on suuri, soten tiedotteessa todetaan.

– Tilanteeseen ei voi suhtautua kevyesti, sillä työpaikoilta tai muiden tapaamisten yhteydessä leviävät tartunnat näkyvät myös meillä. Jokaisen tulee tehdä osansa epidemian torjunnassa noudattamalla annettuja ohjeita ja määräyksiä. Erityisen huolestuttavia ovat uutiset siitä, että ihmiset jopa lomailevat karanteenin aikana. Tartuntatautilääkärin määräämä eristys tai karanteeni ei ole vapaaehtoinen, muistuttaa Kainuun soten vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola Kainuun soten tiedotteessa.

Vähintään kahden metrin turvavälien säilyttäminen, kasvomaskien käyttäminen, hyvä käsihygienia sekä lähikontaktien vähentäminen työpaikoilla ja vapaa-ajan toiminnassa ovat keskeisiä tartuntojen minimoimiseksi. Kainuun sote myös suosittelee vahvasti Koronavilkun käyttämistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Matkustamista korkeamman ilmaantuvuuden alueelle tai alueelta kotimaassa ei suositella, eikä ulkomaan matkailua suositella tällä hetkellä lainkaan.

Kainuun keskussairaalan drive in -testauksen ajanvaraus palvelee ma-su klo 8–19 numerossa 040 165 0020.

Koronatestaus on avoinna myös terveyskeskusten toimipisteissä näiden aukioloaikoina. Tarkemmat ohjeet testiin hakeutumisesta osoitteessa: sote.kainuu.fi/koronainfo.

Uusia koronatapauksia tuli jälleen ilmi Kainuussa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä