Paikallisuutiset

Uusia tartuntoja Kainuussa - pääsiäissesongin matkailussa muistettava ohjeet ja rajoitukset

Vaikka koronaviruksen ilmaantuvuus Kainuussa on Suomen alhaisimpia, se ei tarkoita olematonta tartuntariskiä.

Terrafamen akkukemikaalitehtaalla on tällä viikolla toteutettu laajaa seulontaa koronatartuntojen selvittämiseksi. Testauksesta vastaavan Terveystalon mukaan 180 otetusta testistä vastaukset on saatu jo yli sadasta. Perjantai-iltaan mennessä on löytynyt kaksi positiivista testitulosta, josta molemmat ovat ulkomaalaisilla työntekijöillä. Henkilöt on asetettu eristykseen ja tartunnanjäljitys on meneillään. Kainuun prikaati on ilmoittanut kuudesta jo karanteenissa olleesta varusmiehestä, joilla on testauksessa on löytynyt koronatartunta. Puolustusvoimat vastaa asiaan liittyvästä tiedottamisesta.

Vaikka koronaviruksen ilmaantuvuus Kainuussa on Suomen alhaisimpia, se ei tarkoita olematonta tartuntariskiä. Koronatilanne erityisesti Etelä-Suomessa jatkuu vaikeana ja riski tartuntojen leviämisestä on edelleen korkea.

Alueilta toiselle matkailussa on noudatettava annettuja rajoituksia, ohjeita ja suosituksia. Esimerkiksi lomailua suositellaan vain oman perhe- tai lähipiirin kesken.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty Kainuussa 25.4.2021 saakka, pois lukien enintään 20 henkilön yleisötilaisuudet mikäli näissä voidaan varmistaa annettujen terveysturvallisuusohjeiden toteutuminen. Tämän lisäksi yksityistilaisuuksissa on vahva suositus noudattaa samaa menettelyä ja esimerkiksi pidättäytyä välttämättömien juhlien tai vastaavien järjestämisessä mahdollisimman pienimuotoisissa tapahtumissa.

Kasvomaskisuositus on edelleen voimassa Kainuussa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä