Ihmiset

Verta voi luovuttaa korona-aikanakin – Kuhmossa verenluovutus torstaina

Kuhmossa järjestetään verenluovutustilaisuus 28. tammikuuta. SPR:n Veripalvelusta kerrotaan, että verenluovuttaminen on ensiarvoisen tärkeää pandemia-aikanakin.

Pandemia on kuitenkin muuttanut käytäntöjä ja verenluovutustilaisuuksissa palvellaan ajanvarauksella. Ajanvaraus onnistuu Veripalvelun nettisivuilta.

– Luovutukseen ei saa tulla lapsen tai muun saattajan kanssa poislukien esimerkiksi aistivammaisen tulkki tai avustaja, ohjeistetaan Veripalvelusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Verenluovuttajilta varmistetaan, että heillä ole flunssaoireita.

– Myös oireinen allerginen nuha estää verenluovutuksen pandemia-aikana.

Luovuttajat myös ohjataan käsienpesuun tai käsien desinfiointiin.

– Suosittelemme verenluovuttajille vahvasti suu-nenäsuojusten käyttöä. Saat kasvomaskin ilmoittautuessasi. Myös henkilökuntamme käyttää kasvomaskeja, kerrotaan Veripalvelun nettisivuille kootuissa ohjeissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös luovutustiloissa yhtä aikaa olevien ihmisten määrää rajoitetaan ja toisiin ihmisiin on pidettävä vähintään metrin turvaväli.

Kuumeettoman flunssan jälkeen saa verta tulla luovuttamaan vasta, kun on ollut täysin oireeton vähintään vuorokauden ajan.

– Laboratoriotestissä todetun koronavirustartunnan jälkeen tulee odottaa paranemisen jälkeen vähintään 14 vuorokautta ennen luovutusta. Vaikean, sairaalahoitoa vaatineen koronavirusinfektion jälkeen varoaika on kolme kuukautta.

Verenluovutus Kuhmo-talossa 28. tammikuuta kello 13 – 17. Lisää ohjeita löytyy internetosoitteesta www.veripalvelu.fi/.

Pandemia on muuttanut käytäntöjä ja verenluovutustilaisuuksissa palvellaan ajanvarauksella.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä