Paikallisuutiset

Viikonloppuna Kainuussa 15 koronatartuntaa ja yli 50 karanteenia

Viikonlopun aikana uusia koronatartuntoja on todettu Kajaanissa, Sotkamossa ja Suomussalmella yhteensä 15. kuhmossa ei uusia tapauksia. Vartiuksessa Suomeen saapuvien testeissä kolmen henkilön testi oli positiivinen viime perjantaina.

Viikonlopun aikana uusia koronatartuntoja on todettu Kajaanissa, Sotkamossa ja Suomussalmella yhteensä 15.

Viikonlopun aikana uusia koronatartuntoja on todettu Kajaanissa, Sotkamossa ja Suomussalmella yhteensä 15. Uusia karanteeneja näistä on määrätty yli viisikymmentä.

Edellä mainituista tartunnoista viisi on todettu Kainuun keskussairaalan vaativan kuntoutuksen osastolla C6. Osastolla tartuntoja on nyt kahdella henkilökuntaan kuuluvalla ja kolmella potilaalla. Lisäksi yksi osastolla oleva potilas on karanteenissa. Osasto on vierailukiellossa, eikä uusia potilaita oteta toistaiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sotkamon terveyskeskuksessa pari viikkoa sitten todetun tartuntaryppään osalta tilanne näyttää rauhoittuvan. Kontrollitesteissä ei ole löytynyt uusia tartuntoja.

Venäjän huonontunut koronatilanne näkyy myös rajanylityspaikoilla. Vartiuksessa perjantaina tehdyistä Suomeen saapuvien testeissä kolmen henkilön testi oli positiivinen, jonka johdosta henkilöt ovat palanneet takaisin.

– Nyt suunta ei näytä hyvältä. Virus leviää edelleen herkästi ja sairastumisia on todettu myös rokotetuilla. Mitä suurempi osuus väestöstä jää rokotusten ulkopuolelle, sitä suuremmaksi myös vakavammin sairastuneiden määrä kasvaa, toteaa Kainuun soten terveysjohtaja ja pandemiapäällikkö Susanna Halonen .

Sosiaali- ja terveydenhuollossa asioivia kehotetaan noudattamaan terveysturvallisuusohjeita

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronaviruksen ilmaantuvuus lähimaakunnissa on monikertainen Kainuuseen verrattuna.

– Tilanne voi nopeasti heikentyä myös meillä, kuten aiemmin loppukesästä nähtiin. Rokotuskattavuuden nostaminen on edelleen välttämätöntä; nythän ei vielä olla edes 80 prosentin tavoitteessa, joka sekin näyttää nykytilanteessa riittämättömältä. Edelleen tuhansia ihmisiä on ilman tehokasta suojaa", muistuttaa Halonen.

Kainuun sote muistuttaa, että sairaalassa ja Kainuun soten muissa toimipisteissä noudatetaan edelleen maski- ja hygieniakäytäntöjä sekä henkilökunnan että asiakkaiden ja vierailijoiden osalta. Varovaisuutta noudattamalla vähennetään tartuntariskiä ja terveydenhuollon kuormitusta.

Myös karanteeni- ja eristysmääräyksistä pyydetään muistamaan, että ne perustuvat tartuntatautilakiin, eivätkä ole vapaaehtoisia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

THL suosittelee maskin käyttöä etenkin julkisissa sisätiloissa, joissa etäisyyksien pitäminen muihin ihmisiin on vaikeaa, esimerkiksi julkisessa liikenteessä.

Kainuussa maskisuositus jatkuu kohtalaisen ja korkean riskin tilanteissa. Kainuussa on voimassa THL:n suositus kasvomaskien käytöstä tilanteissa, joissa ihmisiä kokoontuu paljon ja lähikontakteja ei voida välttää.

Henkilöiden, joilla on kohonnut riski saada koronatartunta, suositellaan edelleen varotoimia. Esimerkiksi vajaan rokotussarjan saaneiden, vastustuskyvyltään alentuneiden tai muiden sairauksien vuoksi riskiryhmään kuuluvien on hyvä käyttää kasvomaskia, ellei turvavälejä voida säilyttää.

Rokotukset saa Kainuussa helposti ilman ajanvarausta kaikissa kunnissa

Koronarokotukset saa helposti ja maksutta kuntien rokotuspisteissä. 15. marraskuuta alkaen koronarokotuksia saa myös influenssarokotusten yhteydessä.

Rokotuspisteistä saa lisätietoja Kainuun soten verkkosivuilta: sote.kainuu.fi/koronainfo, sekä sote.kainuu.fi/influenssarokotukset.

Avoimet koronarokotuspisteet Kuhmossa ovat: 3.11 – 5.11. klo 12 – 19 Kuh­mon Lää­kä­ri­pal­ve­lu, Kou­lu­ka­tu 20 ( Ai­no­lan ta­lo, kul­ku Es­te­ri Hei­ku­ran puo­lei­ses­ta oves­ta) jaa 11.11. klo 12 – 15 Op­pi­mis­kes­kus, Pii­lo­lan­tie 47. Ro­ko­te­pai­koil­la ei an­ne­ta ro­ko­te- tai muu­ta ter­veys­neu­von­taa tai ajan­va­rauk­sia.

Kolmatta koronarokoteannosta suositellaan kaikille 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville iästä riippumatta sekä lääketieteellisille riskiryhmille, jotka saivat rokotteet ensimmäisten joukossa.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta. Vakavasti immuunipuutteisille kolmas rokotusannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä