Paikallisuutiset

"Viitteitä tilanteen heikkenemisestä näkyvissä" – Kuhmossa yksi tartunta

Kuhmolaisella henkilöllä on havaittu koronatartunta tiistaina.

Tiistaina Kainuun prikaatin tartuntaryppääseen ilmoitettiin kuuluvan kolme uutta varusmiehen positiivista testitulosta.a.

Lisäksi Terrafamen akkukemikaalitehtaalla on todettu uusi koronatartunta ulkopaikkakuntalaisella. Tartunnanjäljitys on meneillään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tiedossa on noin 40 altistunutta. Kainuun sote ohjaa testeihin myös laajemman joukon tehtaan työmaalla työskenteleviä ihmisiä.

Kainuun keskussairaalaan päivystyspoliklinikan odotustilassa tapahtunut altistus on tuonut karanteenimääräyksen seitsemälle.

Koronatilanteessaan Kainuu on pysytellyt perustasolla, mutta viitteitä tilanteen heikkenemisestä on näkyvissä.

Kainuun soten mukaan alueen ilmaantuvuusluvussa 9,7 (100 000 asukasta / 14 vrk) eivät näy ulkopaikkakuntalaiset. Sotesta painotetaan ohjeiden noudattamisen tärkeyttä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Olli-Pekka Koukkarin mukaan muiden alueiden korkeampi ilmaantuvuus ei voi olla näkymättä myös Kainuussa.

– Oletettavasti herkemmin tarttuvaa brittivarianttia on jo liikkeellä täälläkin. Korostamme vahvasti perusasioiden noudattamista: työpaikoilla on huolehdittava turvaväleistä ja maskien käytöstä sekä tehtävä järjestelyitä lähikontaktien vähentämiseksi, toteaa pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Hän muistuttaa, että vapaa-ajalla kontaktit on syytä pitää mahdollisimman vähissä, eikä missään tapauksessa nyt ole bileiden järjestämisen aika.

– Erityisesti jos joutuu matkustamaan alueiden välillä, on omaehtoisesti pitäydyttävä lähipiirissä. Riskien realisoituminen vaikeuttaa kaikkien elämään Kainuussa. Muuta keinoa ei ole kuin jatkaa näillä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronarokotukset ovat avoinna 1946 syntyneille ja vanhemmille.

Koronarokotteiden toimitukset lisääntyvät Kainuussa. Lähiviikkoina rokotteita saadaan kaksinkertainen määrä alkuvuoteen verrattuna, yli 2000 annosta viikossa. Mikäli toimitukset jatkuvat odotetusti, tämä nopeuttaa yli 70-vuotiaiden rokotuksia.

Lisäksi rokotusvuorossa ovat sairausperusteiseen riskiryhmään kuuluvat 16 – 69-vuotiaat, joilla on elin- tai kantasolusiirre, aktiivisyöpähoito, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus tai vaikea krooninen keuhkosairaus tai Downin syndrooma.

Ajanvarauksen voi helpoiten ja nopeimmin tehdä osoitteessa Omasote.kainuu.fi. Ajan voi varata myös numerosta 044 709 3788.

Sairausriskiryhmille on käytössä oma ajanvarauksen takaisinsoittonumero: 08 718 9303. Nettiajanvaraus ei ole käytössä.

Lisää tietoa koronarokotuksista sekä vastauksia kainuulaisten yleisimpiin kysymyksiin löytyy teemasivustolta sote.kainuu.fi/koronarokotukset. Erityiset tiedustelut pyydetään sähköpostitse korona@kainuu.fi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä