Paikallisuutiset

Viruksen ilmaantuvuus nousi jälleen Kajaanissa

Kajaanissa on todettu uusi koronatartunta maanantaina 5. heinäkuuta.

Viruksen ilmaantuvuus Kajaanissa oli tiistaina 60,1 ja koko Kainuussa 41,7 kahden viikon ajalta.

– Todettujen ryppäiden osalta tartunnat ovat jäljitetty ja karanteenit ovat toimivia. Aiemmat isommat ryppäät näkyvät vielä lukemissa, mutta ilman uusia tapauksia trendi kääntyy nopeasti laskuun, toteaa vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Norja on vapauttanut maahantulon Suomen kansalaisilta, paitsi Kainuun maakunnassa asuvilta.

Kajaanin altistunut on määrätty karanteeniin.

– Tapaus ei liity aiempiin ryvästymiin, vaan tartunnan epäillään olevan peräisin pääkaupunkiseudulta kerrotaan Kainuun soten tiedoteessa.

Kainuun tartunnanjäljitykseen on ilmoitettu muualla Suomessa altistuneita henkilöitä, jotka on määrätty karanteeniin. Näistä yksi on Sotkamossa, yksi Kajaanissa sekä yksi ulkopaikkakunnalta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun koronakoordinaatioryhmä käsittelee tilannetta tiistaina.

Kainuun sote muistuttaa, että suositukset turvavälien ja kasvomaskien käytöstä, käsihygieniasta huolehtimisesta sekä varovaisuudesta matkustamisen osalta ovat edelleen voimassa.

Viimeaikaiset tartuntaketjut ovat esiintyneet teini-ikäisillä ja nuorilla aikuisilla. Tapauksiin liittyen koronavirukselle on saattanut altistua kaupoissa ja julkisissa tiloissa, joten varotoimia on edelleen jatkettava.

Vaikka rajoituksia ollaan yleisesti keventämässä, paikallisen tartuntatilanteen hillitsemiseksi on tärkeää, että annettuja ohjeita ja määräyksiä noudatetaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä