Paikallisuutiset

Yrityksiltä lahjakortteja rokotteen ottamiseksi – Lentuan koulu siirtyi etäopetukseen

Kuhmon Osuuspankin tiloissa avautuu rokotuspiste keskiviikkona. Pankilta lahjakortti uusille 1. rokotteen ottajille. Lentuan koulu on siirtynyt etäopetukseen koronatartuntojen takia. Opetusta annetaan etänä ainakin torstaihin saakka.

Kainuun sote kiittää maakunnan elinkeinoelämää siitä, että se on osallistunut koronan torjuntaan aktiivisesti ja esimerkillisesti.

– Valtaosa yrityksistä on suhtautunut koko pandemian ajan sekä ohjeisiin ja rajoituksiin että rokotuksiin erittäin myönteisesti. Muun muassa avoimien rokotuspisteiden järjestelyissä yhteydenotot marketteihin ovat tarjonneet sujuvan tavan järjestää rokotukset siellä missä ihmiset muutenkin liikkuvat, kerrotaan soten tiedotteessa.

Jotkut kainuulaiset yritykset ovat ryhtyneet myös tarjoamaan kannusteita rokotusten ottamiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muun muassa Kuhmon Osuuspankki lahjoittaa uusille ensimmäisen rokotteen ottajille 20 euron arvoisen lahjakortin alkaen 22. syyskuuta. Rokotteita on tarjolla Kuhmon Osuuspankin toimitalossa ja kannustimen saavat ensimmäisen rokotuksen ottajat Osuuspankin talossa sijaitsevasta rokotuspisteestä (entiset Kuhmon Lääkäripalvelun tilat, Koulukatu 10, Kuhmon JK Fysioterapian viereinen ovi).

– Meille toimintaympäristön turvallisuus on kaikki kaikessa, koski se sitten terveyttä tai muuta toimintaa. Kuhmossa alle 40-vuotiaiden aikuisten rokotusosuus on vielä alle 70 prosenttia ja haluamme tällä kannustaa kaikkia ottamaan koronarokotukset, kertoo Kuhmon Osuuspankin toimitusjohtaja Martti Pulkkinen .

Osuuspankin rokotuspiste on avoinna 22. syyskuuta alkaen kello 13 –  20. Kampanjaan on varattu 1000 rokoteannosta ja auki rokotuspiste on ainakin loppuviikon ajan tai niin kauan kuin rokotteita riittää.

Kainuussa todettiin maanantaina kahdeksan uutta koronatartuntaa. Kajaanissa ja Sotkamossa on tartunta kussakin. Kuhmossa on kuusi tartuntaa Lentuan koulun oppilailla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Karanteeniin on määrätty noin 25 henkilöä. Koronan ilmaantuvuus Kainuussa kahden viikon jaksolta on 87,5 sataatuhatta ihmistä kohden.

Kuhmon kaupunki tiedottaa Lentuan koulun siirtyneen kokonaisuudessaan etäopetukseen.

Etäopetus Lentualla jatkuu vähintään torstaihin saakka.

– Kuhmon ilmaantuvuus on nyt noussut, mutta tartunnan jäljitys on toiminut hyvin. Kiitämme lasten huoltajia yhteistyöstä. Emme voi kouluympäristössä kaikkia tartuntoja estää. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että lasten vanhemmilla on rokotesuojakunnossa, muistuttaa kaupunginjohtaja Tytti Määttä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuhmon kaupunki kehottaa edelleen noudattamaan maskisuositusta, hyvää käsihygieniaa ja turvaväliä.

– Rokotteen voi myös ottaa tulevien päivien aikana erittäin matalalla kynnyksellä Kuhmossa.

Kainuun kunnista rokotekattavuuden kärjessä ovat Hyrynsalmi, Ristijärvi ja Suomussalmi. Näissä kunnissa lähes 90 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä on saanut ensimmäisen annoksensa.

Muissa kunnissa osuus on yli 80 prosenttia.

Toisen annoksen osalta matalin rokotuskattavuus eli 60 prosenttia on Kajaanissa, jossa myös väestörakenne on nuorempi.

– Ajanvaraukset huomioiden toinen rokotusannos Kainuussa puuttuu noin 7000 rokotusikäiseltä henkilöltä, jotta rokotuskattavuus olisi kohtuullisella 80 prosentin tasolla. Erinomaisena väestötason kattavuutena voidaan pitää yli 90 prosentin osuutta, arvioi Olli-Pekka Koukkari Kainuun sotesta.

Kainuun sote on ryhtynyt lähettämään myös muistutustekstiviestejä rokotusikäisille rokotteen ottamiseksi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä