Auton kanssa Tallinnaan: näihin kohteisiin kannattaa ajella

Kun otat auton mukaan Viroon, liikkuminen myös Tallinnan keskustan ulkopuolelle onnistuu mutkattomasti.

Esittelemme viisi kiinnostavaa kohdetta, jotka ovat sopivan ajomatkan päässä Tallinnan satamasta.

Näin matkustat Tallinnaan auton kanssa

Jos haluat nähdä Tallinnaa ja Viroa laajemmin, matkustaminen oman auton kanssa on hyvä vaihtoehto. Auton kanssa matkustettaessa saat joustavuutta siirtymisiin, eikä sinun tarvitse selvittää julkisen liikenteen aikatauluja tai lippujen hintoja.

Auto on usein mahdollista ottaa mukaan Tallinnaan. Kun varaat risteilyn kohti Tallinnaa oman autosi kanssa, valitse laivayhteys, jolle auto on mahdollista ottaa mukaan. Autolautta Tallinnaan lähtee Helsingistä useamman kerran päivässä. Kun varaat autolauttaa Tallinnaan, sinun tulee tietää auton rekisterinumero, paino ja mitat. Sinun tulee ottaa passin tai henkilökortin lisäksi mukaan myös ajokortti sekä auton rekisteriote ja vakuutustiedot. Jos auto ei ole sinun, tarvitset myös auton omistajalta valtakirjan maastavientiin.

Selvitä ennen lähtöä, kattaako autovakuutuksesi matkustamisen ulkomailla. Tutustu myös Viron liikennesääntöihin, jotka eroavat hieman Suomen liikennesäännöistä. Saavu ajoissa satamaan, jotta ehdit hoitaa tarvittavat muodollisuudet. Muista kuunnella kuulutuksia laivan lähestyessä määränpäätä, jotta tiedät, milloin sinun tulee siirtyä autoosi autokannelle.

Näihin kohteisiin pääset kätevästi autolla

Autolla pääset sujuvasti moniin kohteisiin sekä Tallinnassa että sen ulkopuolella. Tässä viisi kiinnostavaa kohdetta lomailijalle:

1. Rocca al Maren alue tarjoaa paljon tekemistä

Rocca al Mare on Tallinnan länsiosassa sijaitseva kaupunginosa, johon on matkaa satamasta noin 8 kilometriä. Alueella on samanniminen ostoskeskus, joka on yksi Viron suurimpia kauppakeskuksia.

Aivan ostoskeskuksen lähellä sijaitsee Tallinnan eläintarha, joka on avoinna päivittäin. Kiinnostavaa tekemistä tarjoaa lisäksi lähistöllä oleva Viron ulkoilmamuseo. Nämä Tallinnan nähtävyydet sopivat myös lapsiperheille.

2. Kadriorgin puisto ja museot henkivät historiaa

Muutaman kilometrin päässä Tallinnan satamasta sijaitsee suuri ja kaunis Kadriorgin puisto. Puisto on peräisin 1700-luvulta Pietari Suuren ajalta. Kadriorgin puistoon sijoittuu monia museoita, muun muassa kuvataidemuseo Kumu, Kadriorgin museo sekä Johannes Mikkelin taidemuseo. Alueella sijaitsee myös lastenmuseo Miiamilla.

3. Viimsi spa ja vesipuisto: aktiviteetteja sekä lapsille että aikuisille

12 kilometrin päässä Tallinnasta sijaitsee Viimsi Spa -kylpylähotelli, joka tarjoaa tekemistä sekä aikuisille että lapsille. Kylpylärakennuksessa on vain aikuisille tarkoitettu SPA18+ saunakeskus, englantilaistyyppinen pubi sekä elokuvakeskus. Erityisesti lapsia kiinnostanee Viron suurin vesipuisto Atlantis H2O Aquapark, jonka pisin vesiliukumäki on jopa 120 metriä pitkä!

4. Ota suunnaksi Viron saarista suurin, Saarenmaa

Viron suurin saari ja samalla Itämeren toiseksi suurin saari on Saarenmaa, jonne pääsee Viron mantereelta autolautalla. Matka Tallinnasta Virtsun satamaan kestää hieman alle kaksi tuntia ja lauttamatka puoli tuntia. Saarenmaan Kuivastun satamasta ajaa pääkaupunkiin Kuressaareen noin 50 minuuttia.

Saarenmaalla on monia kiinnostavia nähtävyyksiä, kuten muun muassa Säären majakka, Vilsandin kansallispuisto sekä Anglan tuulimyllyt. Pääkaupunki Kuressaare tarjoaa historiallisia kohteita, taidegallerioita ja tunnelmallisia putiikkeja.

5. Hiidenmaa hurmaa rauhallaan

Viron toiseksi suurin saari Hiidenmaa sijaitsee Saarenmaan pohjoispuolella. Lautta Viron mantereelta lähtee Rohukülan satamasta, josta matka Hiidenmaalle Heltermaan satamaan kestää noin 75 minuuttia. Hiidenmaan ja Saarenmaan välillä on myös lauttayhteys ja talvisin lisäksi jäätie, mikäli jäätä on riittävästi.

Hiidenmaa on ihannekohde luonnonrauhasta ja etenkin majakoista pitäville. Elämyskeskus Tuuletorn kannattaa myös ottaa vierailukohteeksi. Palvelut keskittyvät pitkälti saaren pääkeskukseen Kärdlaan.

Viro on täynnä kiinnostavia kohteita

Virossa on monia muitakin mielenkiintoisia paikkoja. Matkalla Hiidenmaalle voit vierailla ihastuttavassa Haapsalussa. Rantakaupungin nähtävyyksiin kuuluvat esimerkiksi 1200-luvulta peräisin oleva piispanlinna sekä lapsiperheille suunnattu teemakeskus Ilonin Ihmeidenmaa. Viron virallinen kesäkaupunki Pärnu tarjoaa kylpylöiden ja rantojen lisäksi paljon tekemistä lapsiperheille. Nämäkin kohteet ovat alle parin tunnin ajomatkan päässä Tallinnan satamasta.