Kulttuuri

Blind Channel kuudenneksi yleisön antamalla pistevyöryllä Rotterdamissa

Eurovision laulukilpailusta Blind Channel kokosi vahvat 301 pistettä – yleisöltä peräti 218 pistettä.

Suomi ja Blind Channel sijoittui vuoden 2021 Eurovision laulukilpailussa kuudenneksi Rotterdamissa Hollannissa. Finaali-ilta nähtiin tuloslaskentoineen lauantai-illasta pitkälle yöhän sunnuntain puolelle 22.–23.5.

Kilpailun voitti Italia ja sen rokkaava euroviisuedustaja Måneskin kappaleella Zitti E Buoni, pistesaalis 524.

Kilpailussa 16. esittäjänä lavalle päässyt Blind Channel erottui kappaleellaan Dark Side muista kilpailuesityksistä paljon. Se sai raadeilta 83 pistettä ja yleisöltä peräti 218 pistettä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Oululaislähtöinen Blind Channelin menestyskappale Dark Side ei ole mitään perinteistä euroviisupoppia vaan on kategorialtaan violent poppia. Suomen euroviisuedustajan Blind Channelin toinen solisteista, Niko Vilhelm , on työskennellyt Kuhmossa kesämuusikko-ohjaajana vuosina 2019 ja 2020 ja esiintynyt noina Kuhmon kesinään Kuhmo-talon lisäksi monessa kuhmolaisessa yksityistilaisuudessa.

Blind Channelin kokoonpano on Joel Hokka (laulu ja kitara), Niko Vilhelm (laulu), Joonas Porko (kitara), Olli Matela (basso), Tommi Lalli (rummut) ja Aleksi Kaunisvesi (kosketinsoittimet)

Blind Channel voitti Suomen euroviisukarsinnan UMK 2021:n noin kolme kuukautta sitten helmikuussa.

Suomen menestynein kilpailuesitys euroviisuissa on ollut rovaniemeläisen Lordin voitto vuonna 2006 kappaleella Hard Rock Hallelujah. Sen jälkeen tuleekin jo viime aikojen parhaana Suomen tämän vuotinen Blind Channel. Tätä ennen viime aikojen toiseksi paras sijoitus on ollut vuoden 2014 Suomen edustaja Soft Engine. Sijoitus oli 11. ja kappale Something Better.

Blind Channelin vauhdikkaat solistit Niko Vilhelm ja Joel Hokka vauhdissa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä