Ihmiset

Caianian ensiteos on kuvitteellinen lyhytelokuva saavuttamattomista haaveista

Surullista Mutta Totta -lyhytelokuva on julkistettu. Kuvattu tarina on rakennettu monista stereotypian elementeistä.

Caianian ensimmäinen lyhytelokuva Surullista Mutta Totta julkistettiin tänään tiistaipäivän päätteeksi puolelta öin. Caianian (lausutaan kajania) muusikot ovat Elmeri Kinnunen ja Mikko Kähkönen , jotka tätä ennen soittivat Vinidessä ja eritasoista yhteistyötä kaksikolla on yli 10 vuoden ajalta. Yhteistyö lähti liikkeelle nuoruusvuosina Kuhmossa.

Caiania ilmaantui nimenä esiin keväällä, mutta sen viestintä on ollut vilkasta elokuusta lähtien. Sillä on myös verkkokauppa koronamaskeineen, mukeineen ja paitoineen.

Lyhytelokuvan sanoitus on suomenkielinen, musiikki on sinfonista metallia. Niistä muodostuu kuusiminuuttinen kertomus. Musiikin on kaksikko on säveltänyt yhdessä, sanoitus on Elmeri Kinnusen tekemä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tarinallista musiikkivideota muistuttavassa lyhytelokuvassa on paljon hyviä onnistumisia erityisesti soitossa, laulussa, stereotypioiden esiintuonnissa, musiikin ja kuvan studiotuotannossa ja tekemisen tahdossa.

Kinnunen ja Kähkönen ovat toteuttaneet lyhytelokuvan kahdestaan. Lyhytelokuvaan kaksikko on tuottanut kuvitteelliset kaksi erilaista stereotypioista rakennettua miestä.

– Surullista Mutta Totta on kertomus kahdesta erilaista elämää elävästä henkilöstä, jotka haaveilevat asioista, joita eivät yrityksistä huolimatta ole onnistuneet saavuttamaan. Velkakierteessä ja työuupumuksen partaalla kärvistelevän bisnesmiehen sekä reunuskunnassa asuvan pitkäaikaistyöttömän arkea kuvaava tarina kertoo eriarvoisuudesta, jossa yhteistä on vain suomalainen stereotypia, esittelevät tekijät ketomusta.

Caianialta voi tulla jatkossa muuta huomattavasti erilaista – tai sitten toinen lyhytelokuva.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Mielikuvituksissa syntyvät ideat toteutetaan yli genrerajojen ja lopputulos saatetaan pukea musiikiksi, lyhytelokuvaksi tai vaikkapa musiikkinäytelmäksi, viestittivät Elmeri Kinnunen ja Mikko Kähkönen sivustollaan. Samastaa www.caiania.fi -sivustolta löytyy linkki Youtubeen juuri julkaistuun lyhytelokuvaan.

Caiania: Surillista mutta totta

Sanoitus: Elmeri Kinnunen,

Sävellys: Mikko Kähkönen ja Elmeri Kinnunen

Elmeri Kinnunen: laulut, rummut, orkesterit

Mikko Kähkönen: kitarat, basso

Äänitys, miksaus ja masterointi: Elmeri Kinnunen / Sewing Room Productions

Promo- ja videokuvaus sekä editointi: Elmeri Kinnunen / Sewing Room Productions

Lähde: Caiania

Caianian voin kuusiminuuttisessa Surullista mutta totta - lyhytelokuvassa miehet haaveilevat asioista, joita eivät yrityksistä huolimatta ole onnistuneet saavuttamaan.