Paikallisuutiset

Ensilumi tuli Kuhmoon – keskiviikkona sataa lunta 10 senttiä

Kuhmoon satoi ensilumen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Ilmatieteenlaitoksen Kalliojoen havaintopaikalla automaatti mittasi viisi senttiä lunta sunnuntaina 17.10. kello 9 aikaan. Samaan aikaan Apajassa mitattiin sentti lunta, mutta ensilumi jo siis sielläkin. Apaja sijaitsee lännempänä Kuhmossa Paloniemen kylän laidalla Nurmesjärven kaakkoispäässä.

Härmänkylällä oli lunta sunnuntaiaamuna kahdeksan senttiä. Pentti Heikura Tasangon tilalta kertoi, että lumi alkoi tarttua siellä nurmikkoon lauantai-iltana kello 17:n tienoilla. Vesisade alkoi siellä sunnuntaina vasta puolen päivän aikaan.

Märkää lunta oli sunnuntaiaamuna Kuhmon keskustassa ja muuallakin näkyvillä. Keliolosuhteet vaihtelivat. Tiet olivat paikoin sohjoisia. Tänään aamulla kello 9 jälkeen Lentiirantien alkupäässä Kuhmoniemeltä Lentualle oli sohjoa jo haitaksi asti, mutta Kekkostien alkupäässä Sylväjällä ei juuri ollenkaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sunnuntaina päivän valjetessa satoi jo vettä niin, että lumet alkoivat keskustasta ja muualtakin sulaa.

Talvirenkaat ovat Kuhmossa tarpeen autoissa. Jo tänään sunnuntaina sataa vettä ja räntää, myöhemmin sade voi tulla lumena. Alkuviikolla on pakkasasteita heti tulevan viikon alussa. Lämpötila laskee maanantai-illasta keskiviikkoiltaan miinukselle noin -2 – -5 asteeseen. Päivällä voi olla lämpimämpää.

Ensi keskiviikolle Kuhmoon ennustetaan lumisadetta. Kuhmoon sataa lunta monin paikoin 10 senttiä. Ilmatieteenlaitoksen päivystävä meteorologi kertoi, että tämän hetken ennusteen mukaan lumisade alkaa keskiviikkona puolen päivän aikaan ja varsinkin sateen alku on luminen. Se jälkeen se hieman heikkenee. Kuhmossa käy vielä torstaina lämmin kieleke, joka käyttää lämpötilaa hetken jopa +7 asteessa. Sen jälkeen pohjoiset ilmavirtaukset viilentävät Kuhmon säätä niin että lämpötila on nollassa ja sen alapuolella. Vain hetkellisesti se käy asteen pari plussalla. Pikkupakkasilla mennään lokakuun loppuun saakka.

Pohjois-Suomen itärajalla on ollut lämpimämpää kuin länsirajalla. Länsi-Lapissa Kittilässä on mitattu jo puoli metriä lunta. Kittilä sijaitsee Sodankylän korkeudella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Edit: su 17.10. klo 12.28 lisätty Härmänkylän Tasangon tiedot.

Päivän valjetessa sunnuntaina Kuhmossa oli lumisia maisemia ja auton päällä harjattavaa. Lunta voi sataa vielä sunnuntai-iltanakin ja ensi keskiviikolle on ennustettu 10 sentin lumisade.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä