Henkilökohtainen talous hallintaan kilpailuttamalla ja vertaamalla

Tarkka budjetointi voi olla avuksi silloin, kun säästöön ei jää kuukausittain juurikaan rahaa. Budjettia laatiessa kannattaa pohtia muiden välttämättömien menojen, kuten asumis- ja matkakulujen lisäksi kuukausittain maksettavia pitkäaikaisia sopimuksia, joita lähes jokaiselta taatusti löytyy. Palvelu on saattanut olla käytössä jo vuosia ja se voi olla hyväksi todettu, mutta sen kuukausittaiset kulut voivat olla suuremmat, kuin useilla muilla palveluntarjoajilla.

Kilpailuttamalla ei siis varsinaisesti voi hävitä mitään - se voi päinvastoin auttaa säästämään merkittävästikin rahaa pitkällä tähtäimellä. Tänä päivänä koko kilpailuttamisen vaatimaa työtä ei välttämättä tarvitse tehdä edes itse, vaan esimerkiksi kulutus- ja yritysluottojen kohdalla käytettävissä on palveluita kuten Omalaina.fi jotka kilpailuttavat lainat vain yhdellä hakemuksella. Näin löytyy varmimmin kaikkein parhaiten hakijan tarpeisiin sopiva ja kuluiltaan edullinen lainaratkaisu.

Minne rahasi menevät kuukausittain?

Kotivakuutukset, sähkösopimukset ja puhelin- ja nettiliittymät toimivat useimmiten kuukausimaksuilla ja niitä onkin hyvä aina silloin tällöin kilpailuttaa. Tätä varten on hyvä tutkia, ovatko nykyiset sopimukset määräaikaisia vai jatkuvasti voimassa olevia ja lähteä sitten vertailemaan eri palveluntarjoajien hintoja ja palveluita. Monet palveluntarjoajat voivat tarjota uusille asiakkaille edullisia liittymistarjouksia, jotka ovat voimassa määräaikaisesti, minkä jälkeen hinnat nousevat normaalille tasolle. Osa heistä pystyy tarjoamaan myös pitkäaikaisille asiakkailleen erilaisia tarjouksia, jos nämä muuten ovat siirtymässä toisen palveluntarjoajan asiakkaaksi.

Merkittäviä säästöjä lainavertailulla

Lainavertailuun tarkoitettua palvelua käyttämällä voi saada parhaat mahdolliset lainatarjoukset, jotka sopivat omiin ehtoihin. Tarjouksiin tutustuessakin kannattaa kiinnittää huomiota niiden kuluihin, sillä niiden välillä voi olla suuriakin eroja eri luotonmyöntäjien välillä. Kulutusluottojen korkokatto on 20 %, mutta se koskee vain nimelliskorkoa, kun taas todelliseen vuosikorkoon sisältyvät myös esimerkiksi avaus- ja tilinhoitomaksut. Lainaa hakiessaan ei siis kannata kiinnittää huomiota ainoastaan nimelliskorkoon. Kun kilpailuttamalla on löytynyt hyvä lainasopimus parhailla mahdollisilla ehdoilla, voi kuukausi- tai vuositasolla tapahtuva säästö olla hyvinkin merkittävää. Kilpailuttaminen siis ehdottomasti kannattaa, erityisesti sen ollessa helppoa ja mutkatonta.

Hintavertailu voi laskea myös kauppakassin hintaa

Vertailemalla eri tuotteita ja kauppojen hintoja voit löytää parhaat tarjoukset ja edullisimmat hinnat. Voit myös vertailla tuotteen laatua, jotta saat parhaan mahdollisen arvon rahoillesi. Joissakin tapauksissa kuitenkin edullisempi tuote voi olla heikkolaatuisempi, jolloin se vahingoittuu nopeammin. Tällöin säästöä ei pitkällä tähtäimellä tule, koska tuote joudutaan korvaamaan useammin uudella. Kaikkiin sen ominaisuuksiin kannattaakin tutustua huolella ja pitää myös mielessä, ettei kalliimpi hinta kaikissa tapauksissa automaattisesti tarkoita parempaa laatua.

Elintarvikkeiden kohdalla kannattaa pitää silmällä erilaisia tarjouksia ja hyödyntää niitä mahdollisuuksien mukaan, erityisesti kun kyse on pitkään säilyvistä tuotteista. Kauppakassin kokonaishinnassa voi säästää jopa kymmeniä euroja punnitsemalla valintojaan tarkoin, mikä taas voi johtaa kuukausitasolla merkittäviin säästöihin.

Kilpailuttamalla ja vertailemalla voit löytää itsellesi sopivimman ratkaisun henkilökohtaiseen taloudelliseen hallintaan. Tutki eri vaihtoehtoja, etsi tietoa ja vertaile niitä kriittisesti, jotta voit tehdä oikean päätöksen.