Urheilu

II divisioona: Kiva HT:n avulla Et-Po voisi nousta lohkovaiheen ykköseksi

Tässä vaiheessa kautta Kuhmon Kiva HT saattaa pystyä voittamaan nykyisen sarjajohtajan Laser HT:n vaikka kaksi kertaa. Ne voitot sataisivat Etelä-Portimon Urheilijoiden eli Et-Pon laariin. Sillä on vielä mahdollisuus nousta lohkovoittajaksi Laser HT:n ohi.

Jääkiekon II divisioonan 5. lohkon voitto on oululaisen Laser HT:n ja ylitorniolaisen Etelä-Portimo 72:n (Et-Po) välinen kamppailu. Koko lohkossa joukkueilla on jäljellä 2–4 ottelua. Niiden jälkeen kahdeksalla parhaalla joukkueella alkavat pudotuspelit.

Kiva HT on varmistanut pudotuspelipaikkansa jo kauan sitten, mutta sillä on myös vahva rooli, missä järjestyksessä lohkon kaksi parasta joukkuetta lähtevät pudotuspeleihin.

Nyt sarjataulukossa Laser HT johtaa. Se on pelannut 16 ottelua ja koonnut 44 sarjapistettä. Laser HT:n komeaa 14 voiton saldoa himmentää yksi jatkoaika-voitto ja yksi tappio sarjakakkonen Et-Polle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Joukkueiden viime kohtaamisessa 14. päivänä tammikuuta Et-Po kuitenkin voitti kotihallissaan Laser HT:n 5-4 (1-1, 1-2, 3-1). Et-Po on pelannut 17 ottelua eli yhden ottelun enemmän. Sillä on 13 voittoa, kaksi jatkoaikavoittoa ja kaksi tappiota. Et-Po on hävinnyt kerran Ylitorniossa Kiva HT:lle runsasmaalisessa ottelussa 8-10. Viikkoa myöhemmin Et-Po väänsi voiton puolestaan Kuhmossa. Toisen voiton Et-Posta otti Laser HT alkukauden pitkässä voittomarssissaan.

Runkosarjan kolme jäljellä olevaa peliä näyttävät Et-Polle helpoilta. Se kohtaa häntäpäästä Tornion IHC:n kahdesti ja Kuusamon Pallo-Karhut kerran. Näistä Et-Pon pitää saada kokoon yhdeksän sarjapistettä lisää ja sarjan päätyessä sillä olisi koossa komeasti 52 sarjapistettä. Tuo pistemäärä saattaa tuoksua lohkovoitolta – mutta vain, jos Kuhmon Kiva HT tekee sille ison palveluksen.

Kiva HT ja Laser HT eivät ole kohdanneet tällä kaudella vielä kertaakaan. Tässä helmikuussa kahden viikon kuluessa joukkueet kohtaavat kahdesti ja Laser HT ei ole näissä kohtaamisissa ollenkaan selvä ennakkosuosikki. Kiva HT on seitsemän ottelun voittoputkessa, tehnyt lohkossa eniten maaleja ja vahvistanut viime aikoina puolustustaan. Kiva HT:n miehistö on nyt parempi kuin Laser HT:llä. Oululaisten neljä parasta pistemiestä tuli joukkueeseen täksi kaudeksi muualta - ja II divisioonatasolta, eli KISE:stä ja Vuokatti Team Sportista.

Laser HT on alkanut muutenkin hapuilemaan tässä vaiheessa kautta. Voitot sarjan häntäjoukkueita ja keskikastia vastaan eivät ole olleet maalijuhlaa tai sarjakauden alun vahvaa paraatimarssia. Ottelut ovat olleet tasaisempia. Lisäksi Laser HT hävisi kirvelevästi kolmannen erän kiemuroissa sen tammikuun Et-Po-ottelun.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Näyttää siltä, että kahdesta tulevasta Kiva HT-kohtaamisesta Laser HT ei pisteitä saa ollenkaan - ei edes kotonaan, mutta muut kaksi ottelua se pystyy voittamaan eli Vuokatti Team Sportin helpommin ja Ylivieskan Jääkarhut työläämmin. Jos se saa neljästä jäljellä olevasta ottelustaan kahdella voitolla vain kuusi sarjapistettä kokoon ja yhteensä 50 pistettä, niin paikaksi lohkossa tulee kakkossija. Näin Et-Po omat hommansa hoidettuaan livahtaisi ohi ja lohkovaiheen ykköseksi, mutta se tosiaan tarvitsee apua erämaakaupungin pelimiehiltä, Kuhmon Kiva HT:ltä – ja paljon.

Laser HT:n ottelutarjonta lohkovaiheen lopussa on paljon kiemuraisempi kuin Et-Pon. Laser HT pelaa neljä ottelua ennen pudotuspelejä. Häntäjoukkueita Laser HT ei enää lohkovaiheessa kohtaa. Sen sijaan se kohtaa kahdesti Kiva HT:n – vieraissa ja kotona. Kiva HT on noussut 5. lohkon tämän hetken parhaaksi joukkueeksi. Lisäksi Laser HT:n ottelut YJK:ta ja VTS:ää vastaan ovat vierasotteluja. Näillä paikkakunnillakin Laser HT:llä on se huoli, että vastustajat ovat aika hyviä kotijoukkueita ja tappio voi napsahtaa. YJK:n ja Laser HT:n kohtaaminen on lisäksi luettavissa paikalliskappailuksi – ja tasaiseksi väännöksi.

Kiva HT:llä on aivan erinomainen mahdollisuus ottaa loppupeleissään kolme voittoa. Laser HT-ottelujen jälkeen se päättää lohkovaiheen kotihallissa Kuhmossa Kemijärven Kiekkoa vastaan 25.2. Yhdeksän pistettä näistä otteluista kasvattaisi Kiva HT:n sarjapisteet nätimmän näköiseksi 41 pisteeksi. Eli kahden parhaan joukkoon Kiva HT:llä ei ole lohkovaiheessa asiaa, mutta pudotuspeleissä sinne on asiaa vielä paljonkin.

Tämä lohkovaihe päättyy 26.2. Sen jälkeen pelataan kahdeksan parhaan joukkueen kesken pudotuspelit. Ottelupareissa paras joukkue kolmesta ottelusta jatkaa, eli kaksi voittoa tarvitaan aina jatkoon ja kohti finaalia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pudotuspelijoukkueet ovat jo selvillä ja niiden ulkopuolelle jäävät Tornion IHC ja Kuusamon PaKa. Näin tämän hetken sarjataulukon kahdeksannesta joukkueesta alkaen pudotuspelijoukkueet ovat: Nivala Cowboys, Kemijärven Kiekko, Limingan Kiekko, Vuokatti Team Sport, Ylivieskan Jääkarhut, Kuhmon Kiva HT, Etelä-Portimo -72 ja Laser HT. Otteluparit rakennetaan vasta lohkon päätyttyä.

Miesten II divisioonan 5. lohkon jääkiekko-ottelu Kuhmon jäähallissa: Kiva HT- Laser HT lauantaina 11.2. 2023 kello 17 alkaen.

Kiva HT:n seitsemän ottelun voittoputkessa kuhmolaisjoukkue on pelannut hyvin ja muun muassa nämä kaksi kuhmolaista: jopa voittojen takaajana pelannut maalivahti Oskari Huotari ja tehokkaan paluun joukkueeseen tehnyt hyökkääjä Arttu Heikkinen.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä