Paikallisuutiset

Jakelumaskit loppuivat Kuhmossa tiistaina, mutta jakelu jatkuu torstaina – maskeja jaettu jo yli 2 000

Vähävaraisille jaettavat kasvomaskit loppuivat Kuhmon tiistaisessa jakelussa heti ensimmäisten kymmenten minuuttien aikana. Jakelu jatkuu torstaina seurakuntatalolla kello 9–10.

Kaupungin verkkosivutiedotteen mukaan hakijoiden määrä on yllättänyt, sillä tähän mennessä maskeja on jaettu 2 056 kappaletta, joista kertakäyttöisiä 1 210 ja kankaisia 846.

– Saamme torstain jakeluun apua Kajaanin kaupungilta ja pystymme jakamaan jälleen kangasmaskeja, hallintojohtaja Juhana Juntunen kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Niin ikään kaupunki on tilannut lisää kankaisia maskeja kuhmolaisilta ompelijoilta.

Kuhmolaisten maskikäyttöinto saa kehuja, mutta samalla muistutetaan siitä, että ilmaiset maskit on tarkoitettu kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville vähävaraisille.

– Joka tulee toimeen ja hiukankaan varallisuutta on, niin ostakoon omansa. Niitä ei missään nimessä ole varattu siten että kaikille riittäisi, vaan kuten pääministeri totesi, lähtöolettama on, että kukin maksaa maskinsa itse ja vain kaikkein vähävaraisimpia tässä tuetaan, Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari toteaa.

Kuhmon kaupungin verkkosivutiedotteen mukaan hakijoiden määrä on yllättänyt, sillä tähän mennessä maskeja on jaettu 2 056 kappaletta, joista kertakäyttöisiä 1 210 ja kankaisia 846.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä