Paikallisuutiset

Järvien selällä Kuhmossa voi olla jäätä vain vaivaiset viisi senttiä

Sama tilanne monin paikoin Kainuussa esimerkiksi Sotkamossa ja Kajaanissa. Uutisen lopussa linkki Kainuun Sanomien nettijuttuun Kajaanin Iso-Ruuhijärven tilanteesta.

Pilkkiharrastuksen vuoksi järvillä liikkuva Eino Karppinen kuvaili Kainuun järvien jäätilannetta huonoksi.

– Selkävesillä jäätä oli 5 senttiä ja sen päällä vettä ja lunta, kertoi Karppinen.

Sotkamossa Särkisellä on tulossa pilkkikilpailut. Karppinen kertoi, että siellä on sama tilanne, jäätä rantavesillä on paksummin, mutta selällä vaivaiset viisi senttiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ilmatieteenlaitoksen havaintoasemilla Kuhmossa on lunta 40 senttiä Kalliojooella ja 39 senttiä Apajassa.

Kainuun Sanomat uutisoi nettisivuillaan tänään torstaina, että Kajaanin Iso-Ruuhijärven talvikalastuskausi on ohi heti ensimmäisen päivän jälkeen. Kaupunki avasi talvikalastuskauden torstaiaamuna, mutta päätti sen iltapäivällä saman tien kalastajien palautteiden perusteella, koska jäätä on paikka paikoin aivan liian vähän, jotta kalastaminen olisi turvallista.

– Kaupunki teki alkuviikosta koekairauksia, joissa jäätä oli noin 30 senttiä. Kun paikalla oli avauspäivänä kymmeniä pilkkijöitä, paljastui järven selältä kohtia, joissa jäätä oli alle 5 senttiä, uutisoi Kainuun Sanomat Iso-Ruuhijärven jäätilannetta.

Kainuun ely-keskus muistitti jo joulukuun puolivälissä, että paksu lumipeite on hidastanut jään paksuuskasvua Kainuussa. Saman vesistön eri osissa jäätilanne voi vaihdella paljon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jäällä liikkujan on aina varmistuttava jääpeitteen kantavuudesta omalla kulkureitillään ja ennen kaikkea vältettävä heikoilla jäillä liikkumista, korosti ely-keskus jo noin kaksi viikkoa sitten.

Mukana on syytä olla asianmukaiset pelastautumisvälineet.

Linkki Kainuun Sanomien nettijuttuun:

https://www.kainuunsanomat.fi/artikkeli/ruuhijarven-talvikalastuskausi-ohi-heti-alkuunsa-selalla-jaata-alle-5-senttia-209759825/

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä