Kodin piristäminen uutta vuotta varten - sisustamisen ei tarvitse aiheuttaa lovea lompakkoon

Moni haluaa juhlistaa uutta vuotta hetken huuman sijaan tavoilla, jotka näkyvät arjessa pidempäänkin. Yksi hyvä keino on esimerkiksi tehdä kodin sisustukseen pieniä muutoksia, jotka piristävät mieltä seuraavien viikkojen ja kuukausien ajan. Sisustamisen ei myöskään tarvitse olla aina kallista, vaan pienilläkin muutoksilla voi saada aikaan kaivattua piristystä.

Uusi lempi-istuin olohuoneeseen

Useissa kotitalouksissa vietetään paljon aikaa olohuoneessa esimerkiksi TV:tä katsellen. Monelle onkin muodostunut oma lempipaikka esimerkiksi sohvan nurkasta. Olohuoneesta löytyy usein tilaa kuitenkin myös vielä rennommille ratkaisuille, joihin on mukava rojahtaa pitkän päivän päätteeksi. Säkkituolit ovat olleet viime vuosina jälleen hittituote, ja ne toimivat käytännöllisyytensä lisäksi myös sisustuselementtinä. Säkkituoli luo olohuoneeseen rentoa ilmapiiriä ja korostaa mukavuutta.

Säkkituolit näyttävät houkuttelevilta, tuovat tyylikkään lisän mihin tahansa tilaan, ja niissä on yksinkertaisesti mukava olla. Näitä tuoleja on saatavana monissa eri tyyleissä ja väreissä, jotka sopivat erilaisiin koteihin.

Valaistuksella voi saada aikaan ihmeitä

Myös valaistus on erittäin tärkeä tekijä viihtyisän tunnelman luomisessa, ja pienilläkin muutoksilla on mahdollista saada kotiin piristystä. Yleensä on parasta käyttää useita erilaisia valaisimia taulujen tai huonekalujen yläpuolella olevista valoista himmennettäviin lamppuihin, joita voit säätää mielialan ja vuorokaudenajan mukaan.

Peilipinnat auttavat myös tuomaan enemmän valoa huoneeseen. Ne heijastavat sen vähäisenkin valon, jota talvikuukausina on saatavilla. Valaistus auttaa myös luomaan rauhallisen ilmapiirin, ja sen avulla voidaan keskittää huomio huoneen tiettyihin osiin.

Sisustuselementtien shoppailu

Uusien sisustuselementtien hankkimisen ei tarvitse olla kallista. Esimerkiksi sekä valoja että säkkituoleja saa alle sadalla eurolla. Uuden vuoden kunniaksi voi esimerkiksi käydä tapaamassa sukulaisiaan Etelä-Suomessa ja ostaa sisustuselementit matkatuliaisina. Esimerkiksi Tampereen hotellit eivät ole hinnoiltaan pilvissä uuden vuoden juhlinnan jälkeen.

Shoppailua varten on hyvä varata aikaa, varsinkin jos sen tekee itselleen vieraassa kaupungissa. Moni tietää, miten väsyttävää voi olla kävellä läpi pitkiä sisustuskauppoja, vaikka niissä onkin tarjolla paljon kaikkea mielenkiintoista. Ja jos kauppoja on monia, voi olla mukavampaa jakaa shoppailu useammalle päivälle.

Sisustuselementtejä netistä

Netistä saa nykyisin ostettua melkein mitä vain, eivätkä sisustustarvikkeet muodosta tähän mitään poikkeusta. Ostaminen on tehty myös helpoksi, ja useat verkkokaupat toimittavat tavarat myös suoraan kotiovelle. Ostaminen onnistuu esimerkiksi luottokortilla tai omilla verkkopankkitunnuksilla.

Jos olet kiinnostunut ostamaan tarvikkeita itsesi sijaan lahjaksi ystävällesi tai perheenjäsenellesi, verkosta löytyy myös lahjakauppoja tätä tarkoitusta varten. Esimerkiksi Lahja247.fi jakaa vinkkejä erilaisista lahjoista ja lahjaideoista. Jokainen tietää, miten hyvän lahjan ostaminen on joskus vaikeaa, joten hyvät vinkit voivat helpottaa ja nopeuttaa sopivan paketin ostamista.

Kodin piristäminen sisustuksella

Kodin sisustamisen ei tarvitse olla kallista. Pienillä muutoksilla, kuten lisäämällä olohuoneeseen uuden suosikki-istuimen tai säätämällä valaistusta, voit saada aikaan merkittävän muutoksen ilman suuria rahasummia. Sisustuselementtien ostaminen verkosta on myös helppo ja kätevä tapa hankkia tarvitsemasi nopeasti ja myös syrjäisemmille seuduille.

Kodin piristämisessä sisustuksella on myös se hyvä puoli, että siitä voi nauttia pitkään. Kyseessä ei ole vain yhden illan aikana taivaalle ammutut raketit tai kallis herkuttelu ravintolassa. Sisustuksesta voi nauttia arjessa pitkään.

Kyse on siitä, että kodista tehdään viihtyisämpi ja kutsuvampi paikka, jossa voi rentoutua ja tuntea olonsa hyväksi. Sisustamisessa pienet muutokset voivat vaikuttaa ratkaisevasti. Älä siis pelkää kokeilla ja löytää täydellinen yhdistelmä elementtejä, jotka antavat kodillesi ainutlaatuisen ja persoonallisen ilmeen.