Paikallisuutiset

Koronarokotukset avautuvat kaikille 16 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille kainuulaisille

Koronarokotusten ajanvaraus on nyt avoinna kaikille 16 vuotta täyttäneille Kainuussa asuville.

Aika varataan kirjautumalla Omasoteen (omasote.kainuu.fi) ja valitsemalla ’koronarokotusten ajanvaraus’. Ajan voi varata myös soittamalla takaisinsoittonumeroon 044 709 3788. Tarkemmat ohjeet on luettavissa osoitteesta sote.kainuu.fi/koronarokotukset.

Alle 18-vuotiaiden ajanvaraukset voi tehdä ainoastaan puhelimitse. Puhelinpalvelussa ei tällä hetkellä ole ruuhkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aikoja on tällä hetkellä saatavilla kesä-heinäkuulle. Uusia aikoja vapautuu kesän ajalle rokotetoimitusten varmistuttua. Heinäkuussa rokotetoimitukset kohdistunevat pääosin toisen annoksen rokotuksiin.

Käytettävissä koronarokotteissa annetaan kaksi annosta 12 viikon välein. Rokotettavalle annetaan toinen ajanvaraus ensimmäisen annoksen tai puhelinvarauksen yhteydessä.

Kuntalaisia pyydetään ystävällisesti noudattamaan varauksia sujuvan toiminnan varmistamiseksi. Mikäli asiakas joutuu perumaan ajan, uusi ajankohta voi siirtyä toivotusta, koska aikoja on rajallisesti. Peruutuksen voi tehdä Omasote-palvelusta tai soittamalla 040 678 0590 ja varaamalla tämän jälkeen uuden ajan.

Rokotteina uusille rokotettaville käytetään mRNA-valmisteita. Alle 18-vuotiaat rokotetaan vain Pfizer-Biontechin valmisteella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rokotuksiin pyydetään ottamaan mukaan henkilökortti, ajokortti tai KELA-kortti, jonka viivakoodin avulla nopeutetaan rokotustietojen kirjaamista.

Lähes 60 % rokotusikäisistä kainuulaisista on nyt rokotettu yhteen kertaan, ja yli 50-vuotiaista jo 83 %. Kattavan väestötason suojan saavuttamiseksi tavoitteena on rokottaa kaikki kainuulaiset, joille rokote voidaan antaa.

Koronarokotteet estävät hyvin virusinfektiota ja viruksen erittymistä sekä tarttumista ihmisestä toiseen. Se ei kuitenkaan täysin poista tartunnan saamisen ja tartuttamisen riskiä, joten rokotuksen jälkeen tulee edelleen noudattaa muita varotoimia ja ohjeita.

– Sairastetun taudin tai rokotteiden immuniteetin keston osalta tarvitaan edelleen lisää tutkimustietoa, jota keräämme myös täällä Kainuussa. Vasta-ainetutkimuksista saatujen tulosten mukaan on kuitenkin pääteltävissä, että rokotuksilla saatava suoja parantaa elimistön vasta-ainetasoa myös koronataudin sairastaneilla. Lisäksi kahden annoksen rokotesuoja on osoittautumassa erittäin hyväksi, kertoo Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Euroopan lääkevirasto EMA on hyväksynyt Pfizer-Biontechin Comirnaty rokotteen käytettäväksi myös 12–15-vuotiaille. Suomessa rokotusohjelman laajentamisesta päätetään kesän aikana. Teini-ikäisten rokotukset toteutettaneen tämän hetken arvion mukaan loppuvuoden aikana.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä