Paikallisuutiset

Koronarokotusten ajanvaraus laajenee

Viikonlopun tartuntoihin liittyen tiedossa ei ole uusia tapauksia Kainuun soten koronatiedotuksen mukaan

Lauantaina Terrafamen teollisuusalueen työntekijällä todetussa koronavirustartunnassa on asetettu 15 henkilöä karanteeniin. Näistä seitsemän on Terrafamelta ja muut kahdeksan lähipiiristä. Tapaukseen liittyen kajaanilainen Liikku-kuntokeskus on tiedottanut asiakkaitaan 3.3. illalla mahdollisesta altistumisesta. Sairastuneita ei ole tiedossa.

Kajaanin toisessa, ulkopaikkakuntalaisen henkilön tartunnassa ei myöskään ole tiedossa muita sairastumisia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vartiuksen rajanylityspaikalla on viikonloppuna ollut hieman vilkkaampaa kuin muuten viime aikoina. Päivittäin testeihin on ohjattu noin 40 henkilöä. Kainuun sote muistuttaa, että matkustamista alueelta toiselle tulee välttää. Rajat ylittävää matkustamista ei suositella nyt lainkaan.

Testeihin tulee hakeutua viivytyksettä, mikäli koronaan viittaavia oireita ilmenee. Koronavilkun hälyttäessä tulee ilmoittaa asiasta koronavilkku@kainuu.fi tai oman alueen terveyskeskukseen tai päivystysapunumeroon 116 117 (lankapuhelimesta 08 6156 6000) ja hakeutua jatko-ohjeiden jälkeen koronatesteihin.

Kainuun keskussairaalan drive in -testauksen ajanvaraus palvelee ma-su klo 8 – 19 numerossa 040 165 0020

Koronarokotusten ajanvaraus avataan omaishoitajille sekä kahdelle korkean riskin potilasryhmälle. Ikä on merkittävin vakavan koronavirustaudin riskitekijä. Yli 70-vuotiaiden kohdalla se on myös rokotusjärjestyksen määräävä tekijä. Alle 70-vuotiaista riskiryhmiin kuuluvat eräitä taustasairauksia sairastavat. Rokotteiden saatavuudesta johtuen ajanvarauksia annetaan edelleen rajoitetusti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maanantaina 8.3. koronarokotusten ajanvaraus avautuu 1952 tai sen jälkeen syntyneille omaishoidettavan kanssa samassa taloudessa asuville omaishoitajille.

Uutena ajanvarausvuorossa ovat myös 16 – 69 -vuotiaat seuraaviin potilasryhmiin kuuluvat: Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö. Vaikea krooninen munuaissairaus

Edelleen ajan voivat varata 1941 tai sitä ennen syntyneet. Lisäksi rokotusvuorossa ovat 1952 tai sen jälkeen syntyneet elinsiirto- ja kantasolu- ja syöpähoitoa saavat potilaat. Lisätietoja on koottu rokotusinfosivulle sote.kainuu.fi/koronarokotukset. Tarvittaessa lisäkysymykset sähköpostitse korona@kainuu.fi

– Ilmoitamme viikoittain rokotusten ajanvarauksien avaamisesta. Jos listassa ei ole mainittu omaa ryhmää, rokotusvuoroa ei vielä ole, eikä sitä ole tarpeen sitä erikseen tiedustella. Esimerkiksi Kainuussa on 5500 diabetesta sairastavaa, joten nykytoimitusten perusteella menee vielä aikaa ennen kuin pääsemme heitä rokottamaan, kertoo Olli-Pekka Koukkari Kainuun sotesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rokotuksen jälkeen on edelleen huolehdittava turvaväleistä, käsi- ja yskimishygieniasta ja kasvomaskin käytöstä sekä muista koronaviruksen torjuntaohjeiden noudattamisesta. Näin siksi, että vielä ei ole riittävästi tietoa siitä, kuinka hyvin rokote estää tartuttamista.

Erityisesti muistutetaan, että riskiryhmien suojaamiseksi hoivalaitos- tai muissa vierailuissa maskia tulee käyttää koko vierailun ajan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä