Paikallisuutiset

Kovaa tuulta luvassa Kainuussa - Kajave varautuu syysmyräkkään

Kainuun eteläosiin on ennustettu maanantai-iltapäivästä alkaen kovaa puuskittaista luoteistuulta (21-24 m/sek). Ilmatieteenlaitos on antanut Kainuuseen varoituksen mahdollisesti vaarallisesta tuulesta maanantai-aamupäivästä alkaen aina tiistaihin asti. Sään vuoksi on yksittäiset kaatuneet puut laajoilla alueilla sekä lyhyet sähkökatkot ovat mahdollisia.

Koska kova tuuli voi aiheuttaa häiriöitä sähköntoimituksessa, on Kajave varannut lisähenkilöstöä viankorjaukseen, käyttökeskukseen sekä asiakaspalveluun.

Keskeytyksiä on ennakoitu erityisesti Kuhmon lisäksi Kestilän, Pyhännän, Sotkamon ja Kajaanin alueella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sähköverkon tilannetta voi seurata ajantasaisesta keskeytysinfosta .

Sähkökatkoihin varautuminen

Sähköntoimituksessa esiintyy häiriöitä, joita kaikkia ei voida ehkäistä ja estää. On myös mahdollista, että sähköä tulee, mutta se on heikkolaatuista. Tallenna Kajaven vikailmoitusnumero 0800 9 2500. Numero päivystää 24h. Lyhyenkin sähkökatkon varalta joka kodista pitäisi löytyä ainakin seuraavat varusteet:

taskulamppu

kynttilöitä ja tulitikkuja

paristokäyttöinen radio

paristoja radiota ja taskulamppua varten

varasulakkeita

polttopuita, jos kotona on takka tai puu-uuni

Jos sähköt ovat poikki, voit kuunnella autoradiota tai kännykästä löytyvää radiota. Ennakkoon ladattavat virtapankit lisäävät mobiililaitteiden toiminta-aikaa.

Tietokoneet tulee kytkeä aina maadoitettuun pistorasiaan, jotta niiden häiriösuojaus toimii. UPS-laite antaa käyttäjälle muutaman minuutin aikaa työn tallentamiseen sekä suojaa herkkiä laitteita mm. salaman aiheuttamilta ylijännitteiltä.

Ilmatieteenlaitos on antanut Kainuuseen varoituksen mahdollisesti vaarallisesta tuulesta maanantai-aamupäivästä alkaen. Syysmyräkän vuoksi lyhyet sähkökatkot sekä kaatuneet puut ovat mahdollisia.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä