Paikallisuutiset

Kuhmo selvinnyt tuulista melko vähällä

Sähkökatkoksia oli aamulla ympäri Kuhmoa. Kello 13.15 yli 300 taloutta ilman sähköä. Pelastuslaitoksella Kuhmossa aamuun mennessä yksi raivaustehtävä.

Kuhmo on ensi tietojen mukaan selvinnyt melko pienin vahingoin viime yön kovista tuulista.

Kuhmossa Kalliojoen havaintoasemalla tuulenpuuskat pysyivät yön ajan paljolti tasolla 10 metriä sekunnissa (m/s). Aamuyöstä tuulenpuuskat ovat voimistuneet kello 5 alkaen. Tänään kello 7 aikaan puuskat kävivät 17,5 m/s tasolla. Tuulen suunta on koillisesta.

Sähköttömiä talouksia oli torstaina kello 13.15 aikaan 318. Määrä käväisi aikasemmin aamulla 1500:ssa, mutta vika-alueet pienenivät nopeasti. Torstaina aamulla kello 4 aikaan Kuhmossa ja Hyrynsalmella ei ollut sähköttömiä talouksia. Muualla Kainuussa oli.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pelastuslaitoksella oli aamulla yksi raivaustehtävä kello 5 aikaan.

Kuhmon kaupungin taajamassa tuuli on kaatanut puita kaupunginkirjaston luona, Metsokujalla ja Sormulan teollisuusalueella Pennitiellä.

Kaupungin kunnossapitopäällikkö Tero Uhlbäck totesi, että tuuli on hieman koventunut aamulla. Pelastuslaitokselta Kuhmosta arvioitiin, että kovin tuulivaihe voi osua torstaina kello 10 tienoille.

Nyt päivällä tuulivahinkojen raivaukseen on kapasiteettia ja päivän valossa raivaustöiden teko sujuu nopeammin kuin sateessa valojen varassa pimeässä yössä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ilmatieteenlaitoksen torstaiaamun aamun ennusteen mukaan Kuhmossa sataa kunnolla noin kello 12 saakka ja heikommin kello 15 tienoille. Illalla pilkistää jo aurinko.

Puuskainen tuuli jatkuu ennusteen mukaan Kuhmossakin noin viikon, mutta voimakkaimmillaan puuskat ovat tänään torstaina iltaan asti.

Edit: to 17.9. klo 8.56 päivitetty sähkökatkostalouksien määrä 333:een.

Edit to 17.9. klo 9.05 päivitetty sähkökatkostalouksien määrä 627:een

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Edit to 17.9. klo 13.15 päivitetty sähkökatkostalouksien määrä 318:aan ja otsikoita

Tuulenpuuskat kaatoivat Pajakkajoen rannalta koivun kaupunginkirjastolle päin.
Kaupunginkirjaston ympäriltä oli kaatunut useampi puu.
Säätutkan kuva Ilmatieteenlaitoksen sivuilta puhelimen näytöllä. Torstaiaamuna kello 4 aikaan tilanne oli tämä. Säätutkan mukaan kovimmmat sateet osuivat koko ajan Kuhmon pohjoisosiin.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä