Paikallisuutiset

Kuhmo tutummaksi ukrainalaisille

Yhteensä 11 ukrainalaista naista ja lasta kävi Itä-Kuhmon kierroksella lauantaina. Matkakierroksen ajatuksen takana oli A. Kyllönen Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Kyllönen. Hän ehdotti Kuhmon seurakunnan diakoni Anne Maliselle , että kyydit tarjotaan ukrainalaisille tällaiselle kierrokselle, kun muut järjestelyt hoituvat seurakunnalta. Noin kuuden tunnin kierrokselle osallistui sekä lapsia että aikuisia viime lauantaina. Tulkkina matkan aikana toimi Taimi Komulainen .

Jaakko Kyllönen kertoi, että tällaisella kierroksella Kuhmo tulee ukrainasta tulleille tutummaksi ja samalla ukrainalaisille lapsille tarjotaan näin virkistystä. Kyllönen muistutti samalla, että kyllä meidän pitää huolehtia Kuhmoon tulleiden ukrainalaisten pakolaisten hyvinvoinnista.

Kierroksen käyntikohteisiin kuuluivat Vartiuksen rajanylityspaikka, Wild Brown Bear, Lentiiran kyläyhdistyksen piirakkapuoti, missä ruokailtiin, ja Lentiiran kirkko, missä jäätiin kuuntelemaan urkumusiikkia dir. cant. Tauno Harisen soittamana. Harinen soitti uruilla kuulijoilleen myös ukrainalaisia säveliä. Lopuksi kohteena oli Lentiiran Lomakylä, jonka jälkeen ryhmä palasi Kuhmoon.

Kaikkiaan 11 ukrainalaisen aikuisen ja lapsen tutustumismatka Kuhmossa Vartiukseen ja Lentiiraan alkamassa lauantaina 18.6. Kuljettajajana Jaakko Kyllönen ja tulkkina Taimi Komulainen (4. aikuinen oikealta)
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä