Paikallisuutiset

Kuhmon 18-vuotta täyttäneistä 68,3 prosentilla kolme koronarokotusta

Kuhmon 17-vuotiaista ja nuoremmista henkilöistä ensimmäisen rokotteen on saanut puolet eli 50,1 prosenttia, toisen 36,3 prosenttia.

Tuoreimman koronarokotustilaston mukaan Kuhmon 18-vuotta täyttäneistä ja sitä vanhemmista henkilöistä 87,4 prosenttia on saanut kaksi koronarokotusta. Tässä ryhmässä kolmannen rokotteen osalta kattavuus on 68,3 prosenttia.

17-vuotiaista ja nuoremmista kuhmolaisista ensimmäisen rokotteen on saanut puolet eli 50,1 prosenttia, toisen koronarokotteen on saanut 36,3 prosenttia ja kolmannen 0,3 prosenttia. Kuhmon tilastossa näkyvät nuorimpia rokotettuina 5–11-vuotiaat

Tietojen lähteenä on tuorein THL:n rokotusrekisteri viime perjantailta 4.3.2022. Mukana raportoinnissa ovat rokotukset niille elossa oleville henkilöille, jotka löytyvät Suomen väestötietojärjestelmästä. Rokotetun henkilön ikä ja kotikunta määritetään nykyhetkestä ja rokotuskattavuus arvioidaan viimeisimmän väestötiedon mukaisesti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuhmolaisilla 60–64-svuotiailla kolmannen rokotteen kattavuus on 79,7 prosenttia. Siitä vanhemmilla kolmannenkin rokotteen kattavuus on yli 80 prosenttia.

Kaksi vuotta sitten 5.3.2020 Kuhmon kaupunki julkaisi nettisivuillaan www.kuhmo.fi ensimmäisen Kainuun soten oheistuksen koronavirusepäilytapauksissa. Tarkemmassa koronaohjeistuksessa Kuhmossa on eletty siis kaksi vuotta.

Suomessa uutisia maailmalta koronavirustilanteesta oli seurattu jo joulukuulta 2019 lähtien. Maailman terveysjärjestö (WHO) julisti koronaepidemian pandemiaksi 11. maaliskuuta 2020.

Koronarokotukset alkoivat Kainuussa tammikuun alussa 2021, kun Kainuun sote aloitti hoitohenkilöstön koronarokotukset. Suomessa rokotukset oli aloitettu hieman yli viikko aikaisemmin jolukuussa 2020.

THL:n rokotusrekisterin Kuhmon tiedot viime perjantailta 4.3.2022. Sininen pylväs kuvaa ensimmäisen rokotteen kattavuutta, vaaleansininen toisen ja violetti pylväs kolmannen rokotteen kattavuutta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä