Paikallisuutiset

Kuhmon liikuntapaikoilla säilyvät kävijämäärien rajoitukset – altistumisia perheissä runsaasti

Kainuu on edelleen epidemian leviämisaluetta, eikä epidemia ole päättynyt. Etäopetuksessa on 48 oppilasta

– Positiivisia koronatapauksia ja altistumisia on tullut esille edelleen Kuhmossa loppuviikon aikana, kertoo kaupunginjohtaja Tytti Määttä .

Perjantaina etäopetuksessa oli 48 oppilasta. Perhealtistumisia on ollut tällä viikolla runsaasti. Arvion mukaan maanantaina etäopetuksessa jatkaa alle 20 oppilasta.

Kuhmon kaupungin palvelut pystytään turvaamaan vielä hyvin, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupungin henkilöstössä on yksittäisiä poissaloja koronan vuoksi.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa Kainuussa toiminnan järjestäjien velvoitetta tilaisuuksien terveysturvallisuudesta.

Kainuussa on toiminta edelleen järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Kainuussa tartuntatautilain mukainen päätös on voimassa 19. maaliskuuta 2022 asti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuhmon uimahallin yleisörajoitukset jatkuvat edelleen niin, että yleisövuorolla voi samanaikaisesti olla 10 henkilöä naisten puolella ja 10 henkilöä miesten puolella.

Terveysliikuntaryhmien toiminta jatkuu erityisjärjestelyin. Urheilukeskuksen kuntosalilla saa olla samanaikaisesti maksimissaan viisi henkilöä, Kalevalan liikuntakeskuksen kuntosalilla kolme henkilöä ja Rantapaviljongin pukutiloissa kaksi henkilöä.

PSAV:in päätös tilojen käytön edellytyksistä koskee erilaisia asiakas- ja yleisötiloja. Näiden osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotila.

Kaikissa tilaisuuksissa osallistujien on tärkeää noudattaa vastuullisesti järjestäjien ohjeita ja yleisiä virusturvallisia hygieniavaatimuksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tilaisuudet on edelleen järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä. Toimija voi toteuttaa velvoitteensa toimintansa erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla.

Riskiä voi alentaa esimerkiksi:

edellyttämällä kasvomaskin käyttöä

tehostamalla ilmanvaihtoa

rajoittamalla asiakasmäärää

porrastamalla kävijöiden osallistumista

sijoittelemalla asiakaspaikat aiempaa väljemmin

Asiakasmäärästä riippumatta päätös koskee urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja, uimahalleja, yleisiä saunoja ja tanssipaikkoja.

Talvilomalaisia Kuhmon kaupunki pyytää huomioimaan voimassa olevat suositukset ja rajoitukset

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä