Ihmiset

Kuhmossa alkoi vilkas lasten Hilpeä heinäkuu 2022

Lasten ja perheiden tapahtumia tai kokonaisia tapahtumapäiviä on yhteensä lähes sata

Kuhmon Hilpeä heinäkuu 2022 on käynnistynyt. Kuhmolaiset kulttuuritoimijat ja järjestöt ovat jälleen koonneet monipuolisen ja laajan ohjelmakokonaisuuden lasten iloksi. Heti alkuun perjantaina 1.7. aamupäivän aikana Juminkeossa esitettiin satunäytelmä Jäniksen pulma noin 50 hengen yleisölle. Jo sitä ennen, Hilpeän heinäkuun aattona, katsojia saapui siihen yli 70. Satunäytelmä-esityksiä on tulossa Juminkeossa vielä lisääkin.

Hotelli Kainuussa on mahdollisuus pelata perheen kesken pelejä kuten lautapelejä tai biljardia.

Tapahtumia tai tapahtumapäiviä on heinäkuun aikana lähes sata, joukossa myös uusia tekijöitä kaikkialta Kuhmosta. Tapahtumakalenteri päivän tapahtumista löytyy sivustolta: https://hilpeaheinakuu.fi/

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Huomenna lauantaina 2.7 tekemistä on tarjolla paljon eli Juminkeossa kyykkää, elokuvia, kirjoja, levyjä ja Kalevala-tietoa, Hotelli Kainuussa tapahtuu pelisalissa, Kuusamonkylällä on avoinna Vanhan Pihlajan taidekahvila ja puutarhassa ja pihan viereisellä laitumella voi katsella, rapsutella tai syöttää lampaita. Lisäksi Lentiiran kylätalolla järjestetään lasten pihaolympialaiset.

Lähipäivät ja -viikot jatkuvat samaan tapahtumatahtiin.

– Suurin osa heinäkuun lasten- ja koko perheen tapahtumista on edelleen maksuttomia, mutta joihinkin toivotaan ilmoittautumista. Tarkemmat tiedot sekä osoitteet löytyvät Hilpeän heinäkuun kalenterista, missä tapahtumia voi hakea sekä päivämäärän että järjestäjän mukaan, opastaa järjestäjäjoukko.

Kuhmon Hilpeässä heinäkuussa 2022 paikallisina järjestäjinä päätoimijoita ovat Kuhmon Kamarimusiikki, Kuhmo-talo, Luontokeskus Petola, Musiikkijuhla Sommelo ja Juminkeko. Lisäksi järjestäjinä on 13 muuta aktiivista paikallista kumppanitahoa.

Jäniksen pulma -satunäytelmässä Pitkäkorva-jäniksellä oli omenia säkissä kotiin vietäväksi, mutta hippikarhu Otto tarvitsi myös ruokaa pentueelleen, kun mehiläispesän tyhjentäminen ei onnistunut juuri ollenkaan, koska pesän vartijamehiläiset tökkäsivät muurtaman piikin Oton kankkuihin. Pitkäkorva jakoi omeniaan yrtävällisesti myös karhuperheelle. Satunytelmä esitettin Juminkeossa ja siitäkin on tulossa vielä esityksiä heinäkuun aikana.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä