Paikallisuutiset

Kuhmossa yksi uusi tartunta - tartuntoja nyt 18

Kuhmosta viime viikon perjantaina alkaneessa koronaryppäässä on merkkejä rauhoittumisesta. Kainuun prikaatin ilmoittama tartunta ja altistuminen liittyy samaan ryppääseen.

Kuhmossa perjantaina todetusta laajasta korona-altistuksesta on tähän mennessä löytynyt 20 koronatartuntaa, joista 18 Kuhmossa, 1 Sotkamossa ja 1 Kajaanissa. Altistuneita on kaikkiaan noin 200. On todennäköistä, että loppuviikon aikana todetaan yksittäisiä tartuntoja altistuneiden joukossa.

Terveyspalveluiden käyttäminen Kainuussa on edelleen turvallista, muistuttaa Kainuun sote pandemiatiedotteessaan. Hengitystieoireiset ohjataan päivystyksessä eri tilaan ja Kainuun soten henkilökunta käyttää toistaiseksi kasvomaskeja potilaskontakteissa. Terveyspalveluihin tullessa suositellaan käytettäväksi kasvomaskia, pitämään huolta käsihygieniasta ja huolehtimalla turvaväleistä.

Kainuun kunnat ovat jakaneet heikoimmassa asemassa oleville kuntalaisilleen kankaisia sekä kertakäyttöisiä suu-nenäsuojia. Suojainten menekki on ylittänyt odotukset minkä seurauksena suojaimet ovat loppuneet kesken osassa Kainuun kuntia. Kainuulaiset saivat merkittävän kirurgisten suu-nenäsuojainten lahjoituksen Elers Medicalilta Finland Oy:ltä. Suojaimet jaetaan kuntalaisille lähipäivinä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronavirus COVID-19 tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii tai aivastaa. Lähikontaktissa korona voi tarttua myös kosketuksen välityksellä, jos sairastunut on esimerkiksi yskinyt käsiinsä ja on sen jälkeen koskenut toiseen ihmiseen.

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Arkielämässä tartuntoja voi ehkäistä huolehtimalla käsihygieniasta, käyttämällä maskeja ja välttämällä lähikontakteja muihin ihmisiin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä