Kulutusluotto on helppo ja nopea vakuudeton laina

Joskus oma taloustilanne voi mennä niin heikkoon kuntoon, että omat varat eivät millään riitä kaikkien laskujen maksamiseen. Moni pyrkii tällöin saamaan kukkaroon ylimääräistä esimerkiksi omilta ystäviltään tai vanhemmiltaan.

Monen ratkaisu on myös kulutusluotto, jonka voi nykyisin saada aiempaa pienemmällä korolla ja vakuudettomasti. Netistä saatavaa kulutusluottoa voi normaalisti käyttää vapaasti mihin tahansa käyttötarkoitukseen.

Rahat tilille alle vuorokaudessa

Monesti kulutusluottoa haetaan äkillisten syiden vuoksi. Äkillinen rahantarve voi syntyä esimerkiksi kodinkoneen tai ajoneuvon rikkouduttua tai sairastumisen vuoksi.

Kulutusluottojen ja pikavippien hyvä puoli onkin, että ne on usein mahdollista saada tililleen noin vuorokaudessa. Yksi parhaista pikavipeistä on mahdollista saada tililleen jopa 15 minuutissa. Nopea hakuprosessi perustuu hakijan taloustilanteen arvioimisen automaatioon sekä siihen, että lainaa haetaan ilman vakuuksia.

Alustava lainatarjous on netissä usein mahdollista saada muutamassa minuutissa. Hakijan on kuitenkin hyvä varautua siihen, että joskus rahoitusyhtiö vaatii hakijalta jotain tositteita varmistaakseen lainahakemuksessa kerrotut tiedot. Henkilöllisyyden voi nykyisin varmentaa omilla pankkitunnuksillaan turvallisesti, mutta monet rahoitusyhtiöt vaativat palkkakuitteja ja tiliotteita varmistaakseen hakijan kertomat tiedot todeksi ja määrittääkseen lainan myöntämiseen liittyvän riskitason.

Kulutusluottoa erilaisiin käyttötarkoituksiin

Kulutusluottoa voi hakea netistä käytännössä mihin tahansa tarkoitukseen. Useinkaan rahoitusyhtiöt ja pankit eivät ole kiinnostuneita siitä, mihin luoton hakija tulee rahaa lopulta käyttämään. Tyypillisiä käyttökohteita ovat esimerkiksi remontti, kodinelektroniikka, matkat, viihdekokemukset, ajoneuvo sekä yksinkertaisesti laskupinosta selviäminen.

Yhtä hyvin nopeasti tilille saatavan kulutusluoton voi hakea myös terveysmenoihin tai opiskeluun liittyviä kuluja varten. Luotto mahdollistaakin rahan käyttämisen joustavasti ja välittömästi ilman odottelua ja asioiden lykkäämistä.

Luoton avulla monista arjen haasteista voi selviytyä stressittömämmin, kunhan muistaa varautua maksamaan luoton takaisin. On hyvä muistaa, että kulutusluottoon kuuluu aina korko, ja asiakkaan pitää pystyä maksamaan luotto takaisin rahoitusyhtiölle maksusuunnitelman mukaisesti.

Luottoa ilman vakuuksia

Kulutusluottoa on mahdollista saada netistä ilman vakuuksia. Asiakkaan ei siis tarvitse ”pantata” omaa omaisuuttaan lainaa saadakseen. Perinteisesti vakuuden asettaminen on ollut ehtona lainan saamiselle, ja rahoitusyhtiöllä on ollut oikeus periä vakuus, jos lainanottaja ei selviydy lyhennyksistä maksusuunnitelman mukaisesti.

Ilman vakuutta saatavaan kulutusluottoon ei tällaista riskiä liity.

Kun luottoa hakee ilman vakuuksia, seuraa siitä myös se etu, että lainapäätös on mahdollista saada nopeasti. Perinteisesti vakuuksien arvon selvittämisessä ja määrittämisessä on kulunut aikaa ennen lainapäätöksen saamista, mutta kun tämä vaihe puuttuu, voi asiakas nykyisin odottaa saavansa ainakin alustavan lainapäätöksen muutamassa minuutissa. Netistä haettaessa lainapäätös lähetetään välittömästi hakijan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Kulutusluottoa ei saa kuka tahansa

Vaikka moni saattaa ajatella, että pikavippiä ja kulutusluottoa voi saada netistä kuka tahansa, asia ei ole näin helppoa. Kulutusluottoa saadakseen pitää hakijan olla ensinnäkin täysi-ikäinen ja hakijalla tulee olla vakituinen osoite Suomessa. Hakijan luottotiedot tarkistetaan myös aina ennen lainapäätöstä, eikä luottotiedoissa saa olla aktiivisia merkintöjä.

Hakijalla tulee normaalisti olla myös jonkinlaisia tuloja, joilla hakija voi osoittaa pystyvänsä maksamaan lainan takaisin. Tuloiksi kelpaa normaalisti ansiotulot sekä esimerkiksi osakkeista saatavat pääomatulot sekä eläketulot.

Sen sijaan sosiaalituet, kuten toimeentulotuki, eivät kelpaa lainahakemuksessa tuloksi. Jotta lainahakemus netissä onnistuu, pitää asiakkaalla normaalisti olla myös puhelinnumero, sillä siihen voidaan lähettää esimerkiksi tarvittava varmennuskoodi.

Kulutusluottoa voi hakea milloin vain

Kulutusluoton hakeminen netissä on tehty mahdollisimman helpoksi. Luottoa voi hakea vuoden ympäri milloin vain ja mihin kellon aikaan tahansa. Konttorissa ei tarvitse käydä lainkaan, sillä oman lainatarjouksen saa sähköpostiinsa ja sen voi allekirjoittaa digitaalisesti omilla pankkitunnuksillaan.

Netistä luottoa voi hakea omaan tahtiinsa ilman minkäänlaista hoppua. Sähköpostitse saatavat lainatarjoukset ovat vain tarjouksia, joita ei ole pakko hyväksyä.

On kuitenkin tärkeää pohtia huolella lainan tarvetta ja takaisinmaksuun sitoutumista ennen lainasopimuksen allekirjoittamista, vaikka korko olisikin edullinen.