Lainavertailu pienentää lainan kuluja

Verkon kautta voi hakea monenlaisia lainatuotteita, joiden kulut ja lainaehdot vaihtelevat laajalti eri luotonmyöntäjien kesken. Tämän vuoksi eri lainatuotteiden vertailu onkin erittäin tärkeää. Ennen vuoden 2019 säädettyä vakuudettomien lainojen korkokattoa markkinoilla oli nykyistä enemmän luotonmyöntäjiä, joista uusi korkokattolaki karsi suuren osan pois. Tämä ei kuitenkaan ole vähentänyt lainavertailun merkitystä, sillä nostettujen lainojen keskimääräiset summat ovat kasvaneet huomattavasti aikaisempaa suuremmaksi. Syy suurempien lainojen kysynnälle johtuu matalammista lainojen koroista ja siitä, että uuden korkokaton seurauksena yhä useammat pankit ovat myös laajentaneet palveluitaan verkkoon. Lainavertailu voi äkkiseltään tuntua haastavalta ja aikaa vievältä toimenpiteeltä. Verkossa toimii kuitenkin useita lainavertailuun erikoistuneita palveluita kuten kotimainen Vertaalainaa.fi. Lainavertailu Vertaalainaa.fi palvelussa on täysin maksutonta ja se helpottaa merkittävästi pankkien ja muiden luotonmyöntäjien vertailua.

Vertailemalla lainoja löydät edullisen lainan

Lainavertailusivuston avulla voit säästää aikaa ja rahaa. Vertaalainaa.fi palvelun kautta voit kilpailuttaa jopa 25 eri pankkia ja muuta luotonantajaa täyttämällä vain yhden ainoan hakemuksen. Lainatarjouspyynnön jättäminen vie vain muutaman minuutin, jonka jälkeen saat valmiit lainatarjoukset vertailtavaksesi. Vertaalainaa.fi lainavertailupalvelun kautta toimitetut lainatarjoukset ovat aina henkilökohtaisia, joten lainan korkoon vaikuttaa lainanhakijan oma taloudellinen tilanne. Lainatarjousten vertailu on paljon helpompaa silloin, kun on useampi lainatarjous samanaikaisesti vertailtavana. Lainavertailua tehdessä tulee kiinnittää huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon , sillä se kertoo kuinka kalliista lainasta on kyse.

Vertaa myös lainaehtoja

Lainavertailun tarkoituksena ei ole löytää pelkästään edullisinta lainaa, vaan sellainen laina joka sopii lainanhakijan sen hetkiseen elämäntilanteeseen. Jos lainavertailussa kiinnittää huomion vain lainan todelliseen vuosikorkoon, on helppoa löytää lainatarjousten joukosta edullisin vaihtoehto. Lainan korkojen lisäksi tulee myös vertailla lainan muita ehtoja, kuten maksuaikaa, kuukausierän suuruutta ja sitä onko lainassa mahdollisuutta esimerkiksi lyhennysvapaisiin kuukausiin. Nämä kaikki vaikuttavat siihen, miten hyvin suoriudut lainan takaisinmaksusta. Mitä joustavampi maksuaika lainassa on, sitä enemmän se antaa joustoa myös takaisinmaksuun.

Lainavertailua voi tehdä myös silloin kun ei tarvitse uutta lainaa

Lainavertailua kannattaa tehdä myös jo olemassa olevan lainan uudelleen kilpailuttamiseksi. Jos maksat nyt lainanlyhennyksiä jostain aikaisemmin hakemastasi lainasta, voisit lainavertailun avulla tarkistaa sen, voisitko nyt saada saman lainan edullisemmilla koroilla ja paremmilla ehdoilla. Lainavertailu on varsin helppoa, pyydät vain lainatarjoukset ja vertaat niitä nykyiseen lainaasi. Jos jokin pankki tarjoaa vastaavaa lainaa paremmilla ehdoilla, voit hyväksyä sen ja maksaa sillä vanhan lainasi pois. Näin saisit selvää säästöä nykyisen lainasi kuluihin.