Ihmiset

Lasten ja nuorten puhelimessa sekä chatissa erikoispitkä päivystys lapsen oikeuksien päivänä

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimessa sekä chatissa järjestetään maratonpäivystys lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta. Palveluun voi ottaa yhteyttä jutellakseen mistä tahansa aiheesta.

Maratonpäivystys järjestetään, jotta mahdollisimman moni lapsi ja nuori voisi keskustella aikuisen kanssa. Erikoispitkällä päivystyksellä halutaan muistuttaa lasten sekä nuorten oikeudesta tulla kuulluksi itselleen tärkeistä asioista.

Tähän mennessä Lasten ja nuorten puhelimessa on tämän vuoden aikana keskusteltu jo noin 2 000 tuntia. Yleisimpiä puheenaiheita puhelimessa ovat olleet seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvät asiat sekä kiusaaminen. Kolmen kärkeen mahtuu myös iloisten asioiden jakaminen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Digikanavissa puolestaan korostuvat vakavammat aiheet. Chatiin tai nettikirjepalveluun yhteyttä ottaneiden kanssa on jaettu ajatuksia ahdistuneisuudesta sekä peloista, kaverisuhteista ja masentuneisuudesta.

Lasten ja nuorten puhelimessa on tämän vuoden aikana keskusteltu jo noin 2 000 tuntia.

Valtakunnallinen Lasten ja nuorten puhelin sekä chat ovat avoinna vuoden jokaisena päivänä. Näiden lisäksi yhteyttä voi ottaa nettikirjepalvelun kautta, jonne voi kirjoittaa itselle parhaiten sopivana aikana. Palvelussa voi jutella luotettavan aikuisen kanssa kiireettä ja nimettömästi.

Yhteydenottoihin vastaavat Mannerheimin Lastensuojeluliiton kouluttamat vapaaehtoiset aikuiset. Tarvittaessa yhteydenottoja ohjataan ammattipalveluiden pariin.

Lasten ja nuorten puhelin sekä chat ovat avoinna lauantaina 20. marraskuuta kello 12.00–21.00 välisenä aikana. Nuortennetin kirjepalveluun tai chattiin saa yhteyden osoitteesta nuortennetti.fi. Puhelin vastaa numerossa 116 111.

Yhteyttä Rikosuhripäivystykseen voi ottaa matalalla kynnyksellä muun muassa silloin, jos on tai epäilee olevansa rikoksen uhri, läheinen on joutunut rikoksen uhriksi, on todistajana rikosasiassa tai tarvitsee apua esimerkiksi rikosilmoituksen tekemisessä tai apua oikeudenkäyntiin.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä