Paikallisuutiset

Metsäpeurat monin paikoin teiden varsilla Kuhmossa ja Sotkamossa

Tarkkaavaisuutta nyt Kuhmossa erityisesti Hyrynsalmentiellä, Sotkamontiellä, Pohjoispuolentiellä ja Sotkamon puolella Ontojoki- Huhtikangas -osuudella.

Liikkuvat metsäpeurat on syytä huomioida liikenteessä. Enintään 10 metsäpeuran tokka liikuskeli Multikankaan itälaidassa lähellä Hetesuon isoa peltoaukeaa tänään maanantaiaamuna 11.4.

Metsäpeuroja liikkuu nyt monien Kuhmon pääteiden varsilla niin, että tarkkaavaisuutta tarvitaan nyt Sotkamontiellä, Hyrynsalmentiellä ja Pohjoispuolentiellä. Metsäpeurojen liikkuminen voi olla edestakaista, mutta huhtikuussa niiden pääsuuntana on kuitenkin itä.

Multikankaalla on liikkeellä muutama pantapeura. Niistä olikin työmatkalaisen näköhavainto maanantaiaamulta. Peurat olivat aivan Pohjoispuolentien läheisyydessä reilun noin kilometrin päässä taajaman laidalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuhmossa Pohjoispuolentien varressa metsäpeuroja pantapeuratietojen mukaan Hietaperässä, Viime viikolla metsäpeuroja on havaittu myös Ala-Vieksin peltomaisemassa.

Kuhmossa Sotkamontiellä Jämäksen ja Tervasalmen välillä on paikoin metsäpeuroja liikkeellä

Hyrynsalmentien varressa metsäpeuroja on käytännössä Hietaperästä pohjoiseen erityisesti Juonnontien risteyksen lähellä Ylä-Vieksin ja Vuosangantien risteyksen ampuma-alueen korkeudella.

Sotkamon puolella Ontojoella metsäpeuroilla on tienylityksiä Kuhmontiellä ja niitä liikkuu Huhtikangas–Ontojoki alueella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Metsäpeurat tuntuvat olevan liikkeellä kohtuullista vauhtia itään ja niitä on nyt laajalla alueella Kuhmossa. Viikko sitten läntisimmät Kainuun pantapeurat olivat lähellä Kuhmon ja Sotkamon rajaa tai sitten Ylä-Vieksillä. Viime viikon aikana Luonnonvarakeskus sai havaintoja myös Haatajankylän itäpuolelta. Sieltä pannoitettu metsäpeura palasi Jämäkseen ja sieltä metsäpeurat palasivat Rakennusniementien suunnalle.

Edit ma 11.4. kello 10.07: Uutista päivitetty Luonnonvarakeskuksen metsäpeuratiedoilla erityisesti Hyrynsalmentien ja Sotkamontien sekä Ontojoen tilanteesta.

Lumisen maananataiaamun metsäpeuroja Multikankaan itälaidalla lähellä isoa peltoaukeaa. Nämä metsäpeurat olivat lähellä Pohjoispuolen tietä 11.4. ennen kello 8 aamulla.
Multikankaan metsäpeuratokassa oli ainakin yksi pantapeura
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä