Näin löydät sopivat tuotteet kuivalle iholle ja hiuksille

Oikeiden tuotteiden valinta on tärkeää, jotta ihosi ja hiuksesi saavat tarvittavaa kosteutusta ja ravintoa. Kokosimme tähän artikkeliin 4+4 vinkkiä, joilla löydät sopivat tuotteet kuivalle iholle ja hiuksille.

Kuiva iho kaipaa kosteutusta

Kuivalle iholle tarkoitetuissa tuotteissa tulee olla ainesosia, jotka kosteuttavat ja toisaalta myös pitävät kosteuden iholla. Tässä neljä vinkkiä ihonhoitotuotteiden valintaan kuivalle iholle:

1. Etsi kosteuttavia ainesosia

Valitse kosteusvoiteita ja kasvovesiä, joissa on kosteuttavia ainesosia. Hyaluronihappo sitoo kosteutta ja auttaa häivyttämään myös ihon juonteita. Glyseriini pehmentää ihon kuivat kohdat.

Etenkin talvella iholla kannattaa suosia tuotteita, jotka sisältävät keramideja ja e-vitamiinia. Keramidi auttaa vahvistamaan ihon omaa rasvakerrosta talven kylmyyttä vastaan ja e-vitamiini estää ihoa kuivumasta.

Luonnon ainesosista aloe vera, oliiviöljy tai manteliöljy ovat hyviä kuivalle iholle ja varsinkin luonnonkosmetiikka hyödyntää näitä ainesosia. Ihoa hellivä luonnonkosmetiikka sopii hyvin paitsi kuivalle, myös herkälle iholle.

2. Vältä voimakkaita puhdistusaineita

Vääränlaiset puhdistustuotteet saattavat tuhota ihon kosteustasapainon. Vältä saippuoita ja tuotteita, jotka sisältävät alkoholia tai hajusteita, sillä ne voivat ärsyttää ja kuivattaa ihoa entisestään.

Kosmetiikka voi myös kuivattaa ihoa, joten vältä paksua meikkikerrosta. Hyvä kosmetiikka sisältää ihoa hoitavia ainesosia ja vähemmän ihoa kuivattavia kemikaaleja, kuten hajusteita.

3. Käytä kosteuttavia naamioita

Kosteuttava naamio on kuivaihoisen valinta, sillä naamio auttaa ravitsemaan ihoa syvältä. Esimerkiksi hunajaa, avokadoa tai hyaluronihappoa sisältävät naamiot ovat hyviä kuivalle iholle. Amazina.fi -verkkokaupasta löytyy laaja valikoima erilaisia kasvonaamioita myös kuivalle iholle.

4. Suojaa ihoa auringolta ja pakkaselta

Käytä aurinkosuojavoidetta päivittäin suojataksesi ihoa auringon haitallisilta UV-säteiltä. Valitse kosteuttava aurinkosuojavoide, jossa on riittävästi suojakerrointa. Kasvojen aurinkosuojaa kannattaa alkaa käyttää jo keväällä, sillä lumi heijastaa auringonsäteitä.

Talvella kuivaa ihoa suojaavat ihonhoitorutiinit ja kosteuttavat vartalotuotteet, kuten esimerkiksi keramidipitoiset voiteet. Muista antaa kasvo- ja vartalotuotteen imeytyä täysin ennen uloslähtöä.

Näin valitset sopivat tuotteet kuiville hiuksille

Kuivat hiukset ovat hauraat ja saattavat katkeilla helposti. Tässä neljä vinkkiä oikeiden tuotteiden valintaan:

1. Kosteuttavat shampoot ja hoitoaineet

Valitse shampoot ja hoitoaineet, jotka on suunniteltu erityisesti kuiville hiuksille. Tarkista tuotteen sisällysluettelosta pääraaka-aineet. Etsi tuotteita, jotka sisältävät kosteuttavia ainesosia, kuten glyseriiniä, arganöljyä tai sheavoita. Keratiini on hyvä ainesosa sopivissa määrin, mutta liikaa käytettynä se tekee hiuksista karheat.

Shampoon tulisi samaan aikaan sekä kosteuttaa hiuksia että puhdistaa hellävaraisesti. Liian voimakas tuote kuivattaa päänahkaa.

Jos kaipaat hiuksille nopeaa kosteutusta, voit laittaa hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Se toimii hyvin varsinkin kuivien latvojen tehokosteutuksessa. Ohuille hiuksille kannattaa valita kevyt, suihkutettava hoitoaine.

2. Vältä liiallista käsittelyä

Käytä hiusten muotoilulaitteita, kuten suoristusrautaa tai kiharrinta, harkiten. Liiallinen lämpökäsittely voi kuivattaa hiuksia entisestään. Muista käyttää lämpösuojasuihketta ennen lämpökäsittelyä.

Hiusten värjääminen tai vaalentaminen muuttaa hiusten rakennetta huokoisemmaksi ja kosteus ei pysy enää hiuksissa yhtä hyvin. Myös liiallinen pesu voi kuivattaa hiuksia ja päänahkaa. Pidentämällä pesuväliä päästät hiuspohjan omat öljyt kosteuttamaan hiuksia. Kokeile, mikä on omalle hiustyypillesi sopiva pesutahti.

3. Käytä kosteuttavia hiusnaamioita ja hiusöljyjä

Levitä hiuksiin säännöllisesti kosteuttava hiusnaamio, joka auttaa palauttamaan hiusten kosteustasapainon. Esimerkiksi arganöljyä tai kookosöljyä sisältävät hiusnaamiot ovat hyviä kuiville hiuksille. Hiusnaamion voi antaa vaikuttaa hiuksissa yön yli.

Toinen vaihtoehto on käyttää hiusöljyä, jota levitetään vain hiusten pituuteen. Hiusöljyissä ravitsevia ainesosia ovat esimerkiksi arganöljy, jojobaöljy ja sheaöljy.

4. Suojaa hiuksia vahingollisilta olosuhteilta

Vältä hiustuotteita, jotka sisältävät voimakkaita kemikaaleja, kuten sulfaatteja tai alkoholia, sillä ne voivat kuivattaa hiuksia. Hiukset on tärkeää suojata auringolta, sillä auringonpaahde vie hiuksista kosteutta. Etenkin kesällä myös hiustuotteissa kannattaa olla aurinkosuoja.

Liian kuumassa suihkussa hiuksen rakenne avautuu ja muuttuu huokoisammaksi. Kosteus ei pysy hiuksissa yhtä hyvin ja hiuksista tulee kuivat. Suihkuveden lämpötilaa kannattaa siis alentaa varsinkin talvella, jolloin pakkassää kuivattaa hiuksia entisestään.

Tuotteet kuivalle iholle ja hiuksille mukaan matkalle

Muista, että jokaisen ihon ja hiusten tarpeet voivat vaihdella yksilöllisesti. On tärkeää kokeilla erilaisia tuotteita ja löytää ne, jotka toimivat parhaiten omalle iholle ja hiuksille.

Laadukkaat tuotteet kuivalle iholle ja hiuksille ovat tervetulleita lahjoja ystävälle tai sukulaiselle. Muista hankkia suosikkituotteistasi myös matkakokoiset versiot rantalomaa tai kotimaan hotelliyöpymistä varten. Kuivalle iholle ja hiuksille tarkoitettuja tuotteita voit vertailla ja tilata kotiin helposti osoitteesta amazina.fi.