Paikallisuutiset

Puupalkinnon yleisöäänestys alkanut – mukana kuhmolaista osaamista

Puupalkinnon 2021 saajaehdokkaissa on mukana kuhmolaista tietotaitoakin. Ehdokkaista yleisö voi äänestää myös omaa suosikkiaan 31. lokakuuta saakka.

Puupalkinnon jakaa Puuinfo.

– Kilpailuun on jälleen tullut suuri joukko korkealaatuisia ehdotuksia. Esikarsinnan jälkeen palkintolautakunta on valinnut mukaan yhdeksän kohdetta, kerrotaan Puuinfon tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kilpailun kohteet kattavat niin uudis- kuin saneerauskohteet sekä, julkiset tilat ja vapaa-ajan asunnot.

Mukana on myös kuhmolaista osaamista, sillä eräänä kohteena on Kajaanin lukion ja Kainuun ammattiopiston laajennus. Puuosien toimittaja on Crosslam Oy.

– Kajaanin lukion tiloihin yhdistettiin ammattioppilaitoksen opetustoimintaa, ja tilamuutosten myötä tarvittiin uudet henkilöstön työ- ja taukotilat. Laajennus suunniteltiin puretun siiven tilalle Vuorikadun varteen, kerrotaan Puuinfosta.

Rakennus on kokonaan clt-runkoinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Vahva materiaalintuntu luo rakennukselle luonnetta. Uusiutuvan ja läheltä kaadetun hiilivaraston ohella massiivirungon hyvänä puolena ovat rakennusfysikaaliset ja arkkitehtoniset ominaisuudet, minkä ansiosta rakennuksen elinkaari on todennäköisesti pitkä.

Kilpailuun valittuihin kohteisiin voi tutustua Puuinfon inernetsivujen kautta. Siellä voi myös äänestää tykästämäänsä rakennusta peukuttamalla.

– Yleisön suosikiksi valitaan 31. lokakuuta 2021 mennessä eniten peukutuksia saanut kohde, sanotaan Puuinfosta.

Puupalkinnon saajan valitsee palkintolautakunta, jossa on jäsenet Aalto-yliopistosta, Tampereen yliopistosta ja Oulun yliopistosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Voittaja ja yleisöäänestyksessä eniten ääniä saaneet julkistetaan Puupäivässä 4. marraskuuta.

Kajaanin Vuorikadulla sijaitseva lukio ja ammattiopiston laajennus. Siinä on materilaaina käyetty Crosslam Oy:n toimittamia clt-levyjä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä