Paikallisuutiset

Rikolliset urkkivat sähköposteilla pankkitunnuksia Omakannan nimissä

Kela: Älä kirjaudu Omakantaan sähköpostilinkin kautta. Linkki ohjaa rikollisten ylläpitämälle verkkosivustolle. Viesti voi olla painostava. Tarkoituksena on varastaa henkilötietoja ja kirjautumistietoja, kuten pankkitunnuksia.

Rikolliset urkkivat pankkitunnuksia Omakannan nimissä lähetetyillä sähköposteilla

Kansaeläkelaitos (Kela) viestittää, että noissa viesteissä olevaa linkkiä ei pidä klikata!

– Omakannan nimissä on lähetetty sähköposteja, joissa neuvotaan kirjautumaan viestissä olevan linkin kautta Omakantaan. Viesteissä on viitattu myös covid-19-sertifikaattiin ja koronarokotustodistukseen. Kyseessä on huijaus, jonka tarkoituksena on tietojenkalastelu. Kirjaudu Omakantaan vain osoitteessa , neuvoo Kela.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Linkki ohjaa rikollisten ylläpitämälle verkkosivustolle. Kyseessä on tietojenkalastelu, jonka tarkoituksena on varastaa henkilötietoja ja kirjautumistietoja, kuten pankkitunnuksia.

Kela korostaa tiedottessaan, että viesti voi olla painostava.

– Siinä voidaan väittää, että vastaanottajan on kirjauduttava välittömästi Omakantaan tai tarkistettava itseään koskevia asiakirjoja. Viesteissä on viitattu myös covid-19-sertifikaattiin ja koronarokotustodistukseen, todetaan Kelan tiedotteessa.

Kanta-palvelut tai Kela eivät kehota sinua kirjautumaan Omakantaan sähköpostilla tulevan linkin kautta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos olet saanut epäilyttävän sähköpostin, toimi seuraavasti: Älä vastaa viestiin. Älä klikkaa viestissä olevia linkkejä. Älä syötä tietojasi sivustolle, johon olet mennyt sähköpostin kautta saamastasi linkistä.

Jos epäilet, että luottokorttitietosi tai pankkitunnuksesi ovat joutuneet vääriin käsiin, ota yhteyttä pankkisi asiakaspalveluun ja tee rikosilmoitus.

Omakantaa ylläpitävä Kela selvittää asiaa yhdessä turvallisuusviranomaisten kanssa. Syyskuun 30. päivänä Kela, Keskusrikospoliisi ja Kyberturvallisuuskeskus kehottivat huolellisuuteen verkkopalveluihin kirjautumisessa. Jo silloin rikolliset kalastelevat pankkitunnuksia Omakanta-palvelun ja suomalaisten pankkien nimissä.

Turvallinen asiointi Omakannassa:

Kirjoita selaimen osoitekenttään osoite kanta.fi, jonka kautta pääset kirjautumaan Omakantaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tallenna osoite selaimesi kirjanmerkkeihin.

Älä kirjaudu Omakantaan suoraan hakukoneen tulosten kautta. Älä myöskään kirjaudu Omakantaan sähköpostilla tai tekstiviestillä tulleen linkin kautta.

Omakannan käyttö on turvallista, kun noudatat kirjautumisessa näitä ohjeita. Omakannassa voit tarkastella omia terveystietojasi ja esimerkiksi pyytää reseptin uusimista. Omakannalla ei ole erillistä mobiilisovellusta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä