Paikallisuutiset

Terrafamessa on yksi uusi koronatartunta, kuusi karanteeniin

Terrafame teollisuusalueen työntekijällä on maanantaina saadun tiedon mukaan todettu uusi koronatartunta, Kainuun sote tiedotti tiistaina aamupäivällä.

Soten mukaan kyseessä on akkukemikaalitehtaan työmaalla toimivan urakoitsijan työntekijä. Tapaukseen liittyen kuusi henkilöä on asetettu karanteeniin. Kaikki henkilöt ovat ulkopaikkakuntalaisia.

Soten mukaan tämän asia ei vöytä liittyvän viikonloppuna tehdastyömaalla ilmenneeseen tartuntaan. Viikonloppuna Terrafamella yksi tartunta, josta seurasi 15 karanteenia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lauantaina yksi koronatartunta todettiin myös Kainuun prikaatissa.

Maskit, turvavälit ja taukojen porrastaminen tärkeitä, kun ei voi tehdä etätöitä

Kainuun sote muistuttaa tiedotteessaan edelleen työpaikoilla noudatettavasta koronaohjeistuksesta.

– Kasvomaskien käyttö, yli kahden metrin turvavälit ja hyvä käsihygienia sekä taukojen porrastaminen ovat perusasioita työtehtävissä, joita ei voi tehdä etänä. Hiihtolomalta palatessa on syytä erityiseen varovaisuuteen, mikäli altistumisia oman lähipiirin ulkopuolelta on saattanut tapahtua.

Oireisena tai Koronavilkun hälyttäessä tulee hakeutua koronatestiin. Kainuun keskussairaalan drive in -testauksen ajanvaraus palvelee joka pöivä kello 8–19 numerossa 040 165 0020.

Terrafamella tehdään seulontatestejä koronan varalta. Akkukemikaalitehtaan työmaan työntekijöillä esiintyneiden tartuntojen vuoksi on mahdollista, että altistumisia on oletettua laajemmin.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä