Paikallisuutiset

Tervahauta poltetaan kohta Sylväjän Laitilassa

Kun sääennusteet sallivat, niin Sylväjän kylällä Laitilan lähimetsässä poltetaan tervahauta. Siihen on ladottu 14 kuutiota säröksiä ja se on jo polttovalmis. Tervahauta sytytetään aikaisintaan ensi viikolla tai sään mukaan myöhemmin. Tervahaudasta arvioidaan tulevan ensivaiheessa 400 litraa tervaa ja poltto kestää 5–6 päivää.

Metsäkoneenkuljettaja Timo Malinen alkoi toteuttaa tervahautasuunnitelmiaan jo kahdeksan vuotta sitten, jolloin hän aloitti 260 männyn kaulaamisen Havukkavaaralla. Nyt nuo puut on pilkottu säröksiksi ja ladottu tervahautaan.

Tervahautaan on ladottu 14 kuutiota säröksiä. Sitten kun tervahauta päästään sopivien säiden myötä sytyttämään, niin sen polton arvioidaan kestävän 5-6 päivää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tervahaudan polttoon ovat valmistautumassa Timo Malisen lisäksi perheen pojat Juho ja Jani Malinen , sekä kylällä asuva Harri Heikkinen Kivelän talosta ja Oskari Heikkinen Inarista. Tervahautaa olivat latomassa myös Pertti Koivisto sekä Esko Komulainen Valtalasta ja muitakin kyläläisiä. Timo Malinen kertoi, että tervahaudan poltosta tiedotetaan ja Kekkostien varteen Teeriniementien risteykseen tulee opastus tervahaudalle.

Tervahaudan polttoon Sylväjän kylällä Laitilan metsässä ovat valmistautumassa Jani (vas.), Timo ja Juho Malinen sekä Harri ja Oskari Heikkinen.
Tervahautaan on ladottu 14 kuutiota säröksiä. Sitten kun tervahauta päästään sopivien säiden myötä sytyttämään, niin sen polton arvioidaan kestävän 5-6 päivää.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä