Paikallisuutiset

THL: Koronarokotuskattavuus Suomessa nyt 80 prosenttia

Suomessa on nyt saavutettu kahden koronarokoteannoksen osalta 80 prosentin rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneillä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tiedote.

Kaikkiaan Suomessa on annettu yli 8 miljoonaa koronarokoteannosta. Ensimmäisen annoksen on saanut yli 85 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä.

– Odotettu 80 prosentin virstanpylväs on nyt täyttynyt myös toisen rokoteannoksen osalta, mikä on yhteisen ponnistelumme tulos. Ihmiset ovat ahkerasti käyneet hakemassa rokotteita, ja valtaosa vakavalle taudille alttiista on saatu hyvään suojaan, mikä on hieno asia, kiittelee THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hänen mukaansa tästä rajapyykistä on hyvä jatkaa eteenpäin.

– Edelleen on todella tärkeää, että jokainen käy ottamassa oman rokotteensa, jos ei vielä ole sitä tehnyt. Rokotus suojaa erittäin hyvin vaikealta koronavirustaudilta ja auttaa suojaamaan myös läheisiä. Väestössä on kuitenkin edelleen paljon rokottamattomia, joilla on riski sairastua vakavaan koronavirustautiin.

Nuorten rokotuskattavuus on valtakunnallisesti noussut hienosti.

Rokotuskattavuus vaihtelee ikäryhmittäin. Eniten koronarokotuksia ovat ottaneet iäkkäämmät. Yli 45-vuotiaista kaikissa ikäryhmissä on yli 80 prosentin rokotuskattavuus toisen annoksen osalta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Viime aikoina on ollut kuitenkin nähtävissä, että nuorten rokotuskattavuus on noussut hienosti. 16–24-vuotiaat ovatkin ylittäneet 80 prosentin rokotuskattavuuden ensimmäisen annoksen kohdalla. Myös nuorten kannattaa kuitenkin yhä hakeutua aktiivisesti hakemaan oma koronarokotteensa, Kontio sanoo.

Osalle väestöstä tarjotaan tällä hetkellä myös kolmatta koronarokotetta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä