Ihmiset

Upeita autoja ja paljon rompetta taas luvassa

Kuhmon kesään kuuluu perinteinen harrastusajoneuvo- ja rompemyyntitapahtuma, joka järjestetään heinäkuussa.

Kuhmon Mobilistien tuttu ja suosittu harrastusajoneuvo- ja rompemyyntitapahtuma järjestetään 16.–18. heinäkuuta 2021. Tämäntyyppisten ulkotapahtumien tiimoilta näyttelylle Suomen kesään 2021 odotetaan hyvää.

Tapahtuman ajankohta osuu Kuhmon Kamarimusiikin väliviikonloppuun. Normaalikesänä mobilistien tapahtuma on yksi Suomen suurimmista alan näyttelyistä ja rompetapahtumista.

Ajoneuvo-, kone- ja laitenäyttelyn ja rompemyynnin lisäksi alueella on ruokapaikkoja, kahvipaikkoja, makeismyyntiä, paitakauppiaita ja jäätelömyyntiä. Kolmen päivän aikana alueella nähdään tuttuja ja monenlaisissa keskustelupiireissä syntyy uusia tuttavuuksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuonna 2019 tapahtuma kokosi Kuhmoon 6500 kävijää. Tapahtuman ovat merkanneet kalenteriinsa myös keräilijät, jotka ovat yleensä liikkeellä jo avauspäivän ensitunneilla.

Näyttelyn ehtii katsoa laidasta laitaan, kun varaa sille yhden päivän. Kolmen päivän lippujakin myydään.

Rompepöydistä kävijät tekevät heräteostoksia, hankkivat erikoisempien varaosia ja pieniä ja suurempia esineitä koristeeksi tai omiin kokoelmiin. Hyvällä silmällä taio onnella siellä voi tehdä löytöjäkin. Myyjinä on henkilöitä, joiden kyltti- ja tavarakokoelma täyttää heidän omat varastonsa. Paljon on harrastajamyyjiäkin, joille Kuhmon Mobilistien tapahtuma saattaa olla se kesän ainoa myyntireissu.

Mobilistien Kuhmon tapahtuma on yhdistyksen ainoa tänä kesänä. Nurmeksessa yhdistys ei tapahtumaa järjestä ja Lieksan tapahtuma loppui jo aikaisemmin. Kuhmon Mobilisteilla on Nurmeksessa kiinteistö ja kalustoa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Näyttely- ja rompemyyntialueena on perinteiseen tapaan Kuhmon urheilukeskus kaupungin taajaman laidalla. Näyttelyyn tule nähtäväksi ajoneuvoa ja kalustoa ja paikat on noin sadalle rompemyyjälle. myyntipaikkojen myynti on jo vauhdissa.

Pysäköintialueita, joihin tulijat ohjataan, on vieressä ja lähimpien katujen varsilla.

Tapahtuman tilanne- ja yhteystiedot löytyvät Kuhmon Mobilistien sivustolla www.kuhmonmobilistit.fi

Kuhmon Mobilistien tapahtumassa on esillä upeita autoja. Tämä kajaanilainen Nash Lafaytette oli yksi upeimmista ajoneuvoista viime näyttelyssä Kuhmossa vuonna 2019.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä