Ihmiset

Uudenvuodenaaton illan ohjelma alkaa Kuhmossa taikuudella

Kuhmon kaupunki on kutsunut kaikenikäiset kuhmolaiset ja Kuhmon ystävät Kuhmo-talolle vaihtamaan vanha vuosi uuteen vuoteen 2023. Vuoden ensimmäisenä päivänä Uudenvuodenpäivän konsertissa Johannes Brahmsin värikylläisiä klassikoita ja merelliset terveiset Australiasta.

Kuhmon kaupunki kutsuu kaikenikäiset kuhmolaiset ja Kuhmon ystävät Kuhmo-talolle vaihtamaan vanha vuosi uuteen vuoteen 2023. Kuhmon kaupungin järjestämä ohjelma painottuu iltaan.

Uudenvuodenaaton illan ohjelma alkaa Kuhmo-talossa kello 18.30 koko perheen estraditaikaesityksellä. Taikuri Tapio Salomaa tekee hämmästyttäviä taikatemppuja ja höystää niitä hauskoilla jutuillaan. Tapio Salomaa on voittanut Näyttämötaikuuden SM-kilpailut vuonna 2001 ja viime vuosina esiintynyt muun muassa Talent Suomi-kilpailussa kahtena vuotena ja muissakin televisio-ohjelmissa.

Pääsylippu Tapio Salomaan estraditaikaesitykseen sisältää myös narikkamaksun.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Taikatemppujen jälkeen kaikenkokoiset ja -ikäiset villasukat pääsevät tanssin menoon, kun kahvila Kahvila Juttuassa alkaa Villasukkadisco, johon on vapaa pääsy.

Kaupunginjohtaja Tytti Määttä pitää uudenvuodenpuheensa ulkona Kuhmo-talon luona kello 21.

Puheen jälkeen alkaa ilotulitus. Kuhmon perinteisesti upean ilotulituksen tunnelmaa tukee musiikki ja näihin Kuhmon kaupungin osuus aattoillan ohjelmasta päättyy.

Ilotulituksen jälkeen Kahvila Juttuassa järjestetään karaoketanssit, minne ikäraja on K-18 ja tansseihin on pääsymaksu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uudenvuodenpäivänä 1.1.2023 Paavali Jumppanen , piano ja Lauri Sallinen , klarinetti tuovat Brahmsin Uudenvuoden konsertissa – Songs of the Sea and Sky kuulijoille Johannes Brahmsin värikylläisiä klassikoita ja merelliset terveiset Australiasta, säveltäjänä Peter Sculthorpe. Konsertti alkaa kello 18 Kuhmo-talon Lentua-salissa, siihen on pääsymaksu. Konsertin järjestää Solitude Music.

Perinteinen uudenvuodenpäivän konsertti Kuhmo-talossa on tänä vuonna osa klarinetisti Lauri Sallisen alulle panemaa Musiikkikamari 64 -konserttisarjaa. Taiteilijavieraana kuullaan muun muassa Kuhmon Kamarimusiikissa lukuisia kertoja vieraillutta pianisti Paavali Jumppasta. Jumppanen kuuluu Suomen arvostetuimpiin pianotaiteilijoihin, joka työskentelee tällä hetkellä Australian National Academyn of Musicin taiteellisena johtajana. Kuhmon konsertti onkin yksi hänen harvoista esiintymisistään Suomessa tänä vuonna.

– Vuonna 1890 jo kypsässä iässä ollut Johannes Brahms oli jo päättänyt lopettaa säveltämisen, mutta kuultuaan klarinetisti Richard Mühlfeldin pehmeää ja värikylläistä soittoa hän pyörsi tämän päätöksen ja halusi säveltää Mühlfeldille muun muassa klarinettitrion ja klarinettikvinteton. Säveltäjän viimeisiksi suuriksi teoksiksi jäivät kaksi sonaattia klarinetille ja pianolle (f-molli ja Es-duuri, op. 120), jotka hän sävelsi puhtaasti omasta halusta ja luomisen tarpeestaan, todetaan konsertin esittelyssä.

– Kauniit ja lämminsävyiset klarinettisonaatit ovat täynnä eletyn elämän onnea ja nostalgiaa. Sonaattien lisäksi Brahms kirjoitti viimeisinä sävellyksinään muutamia lauluja sekä pieniä, äärimmäisen kauniita pianokappaleita. Konsertissa kuullaan näistä rakastetut Intermezzot pianolle op. 117.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Brahmsin klassikkojen vastapainona konsertissa kuullaan terveiset Paavali Jumppasen musiikkia tämänhetkisestä asuinmaasta Australiasta. Peter Sculthorpen säveltämä Songs of Sea and Sky klarinetille ja pianolle.

Uudenvuodenaaton illan ohjelma alkaa lauantaina 31.12. Kuhmo-talossa kello 18.30 koko perheen estraditaikaesityksellä. Taikurina Tapio Salomaa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä