5 vinkkiä sopivan vaatekaapin valintaan

Vaatekaappia valitessa kannattaa ottaa huomioon sekä kaapin käytännöllisyys että sisustuksellisuus. Toimivien säilytysratkaisujen ansiosta kodin järjestyksessä ja siistinä pitäminen käy helpommin ja vaivattomammin, kun kaikilla vaatteilla ja kodin pientavaroilla on oma säilytyspaikkansa. Vaatekaappi on kooltaan iso huonekalu, minkä vuoksi ei kannata jättää huomioimatta kaapin ulkonäköä ja sen sopivuutta kodin muuhun sisustukseen. Vaatekaapeista on Tuppu-Kalusteen valikoimassa paljon erilaisia vaihtoehtoja, joten jokaiseen käyttötarkoitukseen ja sisustukseen löytyy varmasti sopiva kaappi!

1. Tilan huomioiminen

Kun lähdetään valitsemaan sopivaa vaatekaappia, kannattaa ensimmäisenä miettiä tilan asettamat rajoitteet. Minkä kokoinen kaappi tilaan mahtuu niin leveyden, syvyyden kuin esimerkiksi korkeuden puolesta? Tuleeko kaapissa olla saranaovet vai tilaa syvyys suunnassa säästävät liukuovet, joita voi kevyesti liikutella vaatekaapin yläkiskoa pitkin? Vaatekaappien standardi syvyys on usein 60–65 cm luokkaa, mutta vähemmän syviäkin kaappeja löytyy, esimerkiksi pieniä tai ahtaita eteistiloja ajatellen. Mikäli vakiokokoisista kaapeista ei löydy kokonsa puolesta sopivaa vaihtoehtoa, on mittatilaus vaatekaappi aina toimiva valinta. Tällöin voit määrittää kaikki kaapin mitat itse juuri omiin tarpeisiisi sopiviksi.

Moduli vaatekaapit ovat vain 40 cm syviä kaappeja, joissa on runsaasti säilytystilaa lukuisten hyllyjen ansiosta.

2. Kodin tarpeet

Heti toisena kannattaa miettiä millaista säilytyskalustetta tarvitaan kyseiseen tilaan. Millainen määrä vaatteita on ja kuinka monta hyllyä tarvitset, jotta saat vaatteet siististi ja käytännöllisesti asetettua saataville. Haluatko viikata vaatteet kaappiin hyllyille, vai tarvitsetko säilytystilaa tankojen muodossa esimerkiksi kauluspaidoille, pitkille takeille tai mekoille? Useimpiin valikoimamme vaatekaappeihin kuuluu vakiovarusteena sekä tankoja että hyllyjä, mutta tarvittaessa kaappeihin pystyy ostamaan myös lisähyllyjä tankojen tilalle!

Koblenz vaatekaapissa on monipuolisesti säilytystilaa hyllyjen, tankojen ja laatikoiden muodossa.

3. Laatua ja kestävyyttä

Laadukas kaappi kestää käytössä hyväkuntoisena pitkään. Esimerkiksi laadukkaissa liukuovikaapistoissa on sulavasti yläkiskolla kulkevat ovet, jolloin kalustetta on miellyttävä käyttää päivittäin, jopa useita kertoja päivässä. Vaatekaapin kohdalla kannattaa varmistua myös siitä, että kaappi on valmistettu riittävän paksusta esimerkiksi 16 mm paksusta kalustelevystä, jotta kaappi on riittävän tukeva, eikä huoju. Monet laadukkaat kaapit kasataan suoraan pystyyn päin, jolloin suurta kaappia ei tarvitse pystyä nostamaan makuultaan ylös, vaan kaappi pystytään kasaamaan suoraan oikeaan tilaan. Turvallisuus- ja tukevuussyistä vaatekaappi tulee muistaa aina kiinnittää myös seinään kiinni!

Baden vaatekaapin liukuovet liikkuvat kevyesti kaapin yläkiskolla

4. Kaapin ulkonäkö

Kaappeja löytyy ulkonäkönsäkin puolesta hyvin monenlaisia! Vaihtoehtoja löydät aina perus valkoisesta näyttävän tumman grafiitin sävyiseen vaatekaappiin kuin esimerkiksi lämpimän tammen sävyisiin vaihtoehtoihin. Tämä mahdollistaa sen, että löydät tilaan kuin tilaan sinne kauniisti sulautuvan tai näyttävästi kontrastia tuovan kaapin. Mittatilauskaappien kohdalla myös värivalikoima on valtavan suuri, ja erilaisia sävyjä pystyy yhdistelemään oman makunsa mukaan. Vaihtoehtoja löytyy perinteisistä levysävyistä aina moderneihin eri sävyisiin laseihin ja peileihin.

Duisburg vaatekaapissa on yhdistelty kauniisti näyttäviä ja rouheita tummia sävyjä.

5. Mahdolliset lisävarusteet

Mieti kaapin käytännöllisyys ja omat tarpeesi lisävarusteidenkin osalta. Helpottaisiko peili kaapin ovessa eteisen käytännöllisyyttä samalla suuremman tilan tuntua tuoden? Olisiko kaapin perusvarusteiden lisäksi eduksi, jos kaapissa olisi esimerkiksi oma laatikko jokaisen lapsen lapasia ja pipoja ajatellen? Tai pitääkö kaappiin saada myös alempaan tasoon tanko, jotta lapset ulettuvat ripustamaan oman takkinsa henkariin? Monissa kaapeissa peili kuuluu niihin kiinteänä, mutta kaappien sisätilaan on usein saatavana extraa omien tarpeidesi mukaan esimerkiksi lisätangon tai lisähyllyjen muodossa.

Valkoinen ja sirokokoinen Click vaatekaappi on erittäin käytännöllinen vaihtoehto ovesta löytyvän peilin ja kolmen vetolaatikon ansiosta.

Ottamalla nämä viisi seikkaa huomioon löydät kotiisi kestävän, toimivan ja kauniin vaatekaapin. Tuppu-Kalusteen henkilökunta auttaa mielellään sopivan vaatekaapin löytämisessä esimerkiksi puhelimitse tai sähköpostitse, jotta kaikki tarpeet tulevat kartoitetuksi ja valinta menee nappiin. Suurimman osan valikoimamme vaatekaapeista saat tilattua nopealla kotiinkuljetuksella, sillä heti varastosta löytyvät tuotteet toimitamme edullisesti 2-4 arkipäivässä.