Paikallisuutiset

Ensi yölle ennustettu Kuhmoon lumisadetta 5–10 senttiä, tuulenpuuskia ja sähkökatkoksia

Ensi yölle ennustetaan Kuhmoon lumisadetta 5–10 senttiä. Aamuyöllä lämpötila voi käydä asteen plussan puolella. Kajave tiedotti tänään, että säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt.

Ilmatieteen päivystävän meteorologin sääennusteen mukaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä Kuhmoon voi sataa lunta 5–10 senttiä ja torstaina aamuyöllä sää nousee Kuhmossa ehkä asteen plussan puolelle.

Liikenteen ajokelistä varoitetaan Kainuuseen, että ajokeli on huono jäätävän tihkusateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Varoitus on voimassa tämän hetken tiedon mukaan torstai-iltaan kello 20:een asti.

Tuuli puhaltaa lounaasta ja se on puuskissa keskiviikkoiltana 11–15 metriä sekunnissa ja muuten 5–7 metriä sekunnissa. Torstaina aamuyöllä ja aamulla puuskat ovat 8–13 metriä sekunnissa ja tuuli samanlaista, mutta varhain aamulla se kääntyy puhaltamaan idästä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuussa oli keskiviikkona sähkökatkoksia kello 15 aikaan yli 700 asiakkaalla, joista 56 Kuhmossa Lauvuksella ja Hirvelän suunnalla. Säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt. Vikojen korjaus on käynnissä.

Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin myös ensi yön ajalle. Tulevalle yölle on ennustettu lumi- ja räntäsadetta Kainuuseen. Tuulen ja tuulenpuuskien pelätään kaatavan puita sähköjohdoille. Alkuvuoden 2018 kaltaista tykkylumijaksoa ei kuitenkaan ennusteta tulevaksi.

– Maastossa on työskennellyt kahden kumppanimme nelisenkymmentä sähköasentajaa ja kymmenkunta metsuria poistamassa kuuraa johtimista ja johdoille kallistuvia puita. Mahdollisia vikapaikkoja on havainnoitu helikopterin avulla, käytönjohtaja Marko Manninen Kajavesta kertoo.

Lisäksi käytössä on myös sahakopteri, jonka avulla poistetaan johdoille vaarallisia räippäpuita ja latvuksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Käyttöpäällikkö Mannisen mukaan kuuraa ei ehdi puista eikä todennäköisesti langoistakaan juuri tippua. Alavilla mailla voi langoista kuura tippua, mutta vaaroilla tilanne todennäköisesti vain heikkenee.

Kajavella on sähköverkkoa yhteensä noin 13 500 kilometriä. Jos joku huomaa sähköjohdoille kallistuneita puita tai alas painuneita johtoja, Kajave pyytää ilmoittamaan niistä havainnot. Hengenvaaran vuoksi lunta eikä kallistuneita puita saa yrittää poistaa omatoimisesti.

Kajaven maksuton vikailmoitusnumero on 0800 9 2500 (24 h). Puheluun vastataan tai se yhdistyy nauhoitettuun häiriöinfoon, jonne voi jättää viestin esimerkiksi kaatuneen puun sijainnista.

Säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt Kainuussa. Sähköverkkoyhtiö Kajavella on vikojen korjaus käynnissä yhteistyökumppaneidensa kanssa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä