Kaikkea kodin sisustamiseen, remontointiin ja rakentamiseen Kainuussa

Omassa kodissa on lupa nauttia arjesta! Olemme koonneet yhteen vinkkejä ja ideoita kodin sisustamiseen, rakentamiseen ja remontointiin. Esittelyssä kainuulaisten yritysten tuotteita ja palveluja oman kodin suunnitteluun.

JK Rakennuskonsultit

Yrityksemme palvelee asiakkaita koko Kainuun alueella sekä osin myös Kainuun ulkopuolella. Yksityisasiakkaille suosituimpia palveluita ovat erilaiset rakennusten kuntoon liittyvät tarkastukset ja tutkimukset, kuten asuntokaupan kuntotarkastukset ja kosteusmittaukset. Näiden lisäksi valikoimaamme kuuluvat kuntotutkimukset, asbestikartoitukset ja erilaiset näytteenottopalvelut.

Myös erilaiset yhteisöt, kuten seurakunnat ja taloyhtiöt tilaavat meiltä monen laajuisia tarkastuksia ja tutkimuksia. Erityisesti taloyhtiöt ovat kiitettävissä määrin tilanneet meiltä laajempia kuntoarvioita, jonka pohjalta muodostetaan PTS, pitkän tähtäimen suunnitelma. Se antaa taloyhtiöille konkreettisen ”työkalun” tulevien remonttien suunnitteluun.

Näiden rakennusten kuntoon liittyvien tarkastusten ja tutkimusten lisäksi meillä on pitkä kokemus rakennussuunnittelusta ja valvonnasta.

Haluamme erottua omalla osaamisalueellamme laadulla – olipa kyse mistä palvelustamme tahansa. Asuntokaupan kuntotarkastusten osalta tausta-ajatuksemme on aina, että yksikin asuntokauppariita on liikaa. Teemme tarkastukset Asuntokaupan kuntotarkastuksen suoritusohjeen laajuudessa ja työssämme pyrimme aina siihen, että myyjä tietää, mitä on myymässä ja ostaja tietää, mitä on ostamassa.

Me tunnemme laajasti eri aikakausien rakennustyylit ja rakenteet – kokemuksen lisäksi meille on suotu reipas määrä uteliaisuutta, minkä vuoksi jokainen kohde on aina uusi mahdollisuus tutustua rakentamiseen ja sen historiaan.

Suunnittelun osalta seuraamme trendejä, mutta lopulta näissä hommissa kyse on aina asiakkaan toiveista ja tarpeista. Erilaiset energian säästöön tähtäävät remontit ovat tässä maailman ajassa suosittuja ja palvelumme kattavatkin tällaisten remonttien suunnittelun lisäksi energialaskelmat ja -todistukset.

Uudet pintamateriaalit ja uusi keittiö ovat mukava tapa lisätä asumisviihtyvyyttä, mutta etenkin vanhempien talojen omistajien olisi tärkeää muodostaa laajempi kokonaiskuva talon remppatarpeista – sitä voisi kutsua vaikka omakotitalon pitkän tähtäimen suunnitelmaksi. Siinä voimme auttaa myös, sillä ennen pientä pintaremonttia on erityisen suositeltavaa olla tiedossa, mitä ja missä kunnossa rakenteet pintojen alla ovat. Kun talon kunto on paremmin tiedossa, voimme yhdessä miettiä ja suunnitella tulevia toimenpiteitä.

Vinkki vitonen lähtee nyt erityisesti kaikille, jotka suunnittelevat remonttia! Teetätpä työn ulkopuolisella urakoitsijalla tai tartut itse toimeen, hyvien suunnitelmien lisäksi töiden valvonta on tosi olennainen juttu. Valvoja tarkastaa suunnitelmat ja työvaiheet paikan päällä ja saat siitä raportin, jossa kerrotaan mitä on tehty ja miten on tehty. Taloyhtiöissä tämä on nykyään arkipäivää, mutta omakotitalon omistajalle hyöty näkyy erityisesti siinä vaiheessa, kun taloa joskus myydään. Valvoja on puolueeton asiantuntija, joka tarkastaa, että työ tehdään suunnitelmien ja määräysten mukaisesti – ja kerralla kunnolla! Se voi säästää sinulta omistajana aikaa, rahaa, mutta myös hermoja.

Puh. 041 3102 825

asiakaspalvelu@jkkonsultit.fi

jkkonsultit.fi

Facebook: JK Rakennuskonsultit Oy

Instagram-tilinimi: rakennuskonsultit

Kainuun Kuutamokeikat Oy

Kuutamokeikat on monialayritys. Huolehdimme ja välitämme asiakkaistamme kokonaisvaltaisesti.

Kodin peruskunnon ylläpitäminen ja esteettömyysremontit lisäävät asumisturvallisuutta ja viihtyvyyttä. Kannattaa aloittaa kesän remonttien suunnittelu viimeistään nyt ja varata palvelut ajoissa. Esimerkiksi vuotavat katot ovat aikapommeja, jotka voivat nopeastikin aiheuttaa suuret korjaustarpeet kiinteistölle.

Meiltä saat saman katon alta palvelua elämän moniin ongelmiin ja ilon hetkiin. Rakentaminen, remontointi, pihatyöt sekä kesällä että talvella, muuttopalvelut, siivous-, kodinhoito- ja avustamispalvelut, työvoimanvuokraus sekä polttopuiden myynti kuuluvat tarjontaamme. Tällä hetkellä on kattolumitöiden kiivain sesonki.

Tutustu monipuoliseen mökkitalkkaripalvelumme. Pidämme mökistäsi huolta ympäri vuoden. Toimitamme polttopuut, pudotamme lumet katolta, remontoimme kaiteet, laiturit, terassit, kesäkeittiöt ja katot kuntoon. Maalaamme ja siivoamme. Pidämme mökkiäsi muutenkin silmällä.

Sukulaisvierailuihin tarjoamme varakodin Kuutamo B & B -majoituksessa ihan kylän keskeltä. Juhlien pito onnistuu idyllisessä Hiljaisen Kansan Niittytupa-ravintolassa, jossa myymme myös paikallisia käsitöitä.

Kiannonkatu 6, Suomussalmi

Puh. 08 710 751

kainuun@kuutamokeikat.fi

www.kuutamokeikat.fi

Facebook: Kainuun Kuutamokeikat

Kajaanin Sisustajat

Olemme 32 vuotta vanha kajaanilainen sisustus- ja maalialan erikoisliike kotitalouksille ja ammattilaisille, loistavien yhteyksien äärellä olevassa liiketalossa Heinisuolla. Valikoimamme pitää sisällään kaiken, mitä kotisi pintaremontti kaipaa. Seuraamme trendien muutoksia herkeämättä ja ammattitaidolla. Osaava ja palveleva tapamme toimia on tullut kuuluisaksi vuosikymmenien ajalta ja varmaan tuhannet kodit ja liiketalot ovat saaneet sisä- ja ulkoilmeen Meiltä! Meille on helppo tulla ja noutaa tavaraa.

Autamme kaikessa suunnittelussa sisustuksen materiaalien ja värien suhteen. Väriliikkeen valikoima on erittäin laaja – ammattilaisten luottama ja kotimaisista huipputuotteista muodostuva. Asiantuntemuksemme auttaa oikeisiin valintoihin. Kesämaalauksen aika tulee pian ja nyt on erinomainen hetki valmistautua suunnittelemalla värisävyt ja tuotteet.

Nyt on erinomainen hetki tehdä myös kodin remontteja, koska talous näyttää vakiintuvan ja asuntojen uustuotannon vähyys kannustaa kunnostamaan olemassa olevaa. Laadukkaita tekijöitä kumppaniverkostostamme löytyy hyvin! Samalla tulee huolehdittua kodin elinkaaren jatkumisesta! Suosituimmat remonttikohteet ovat tällä hetkellä kodin lattiat ja kylpyhuoneratkaisut, joihin meiltä löytyy tuhansia edullisia vaihtoehtoja laadusta tinkimättä! Näiden jälkeen suositut väristudiomme värit on helppo valita.

Nyt joukolla inspiroitumaan valoisaan ja avaraan myymäläämme yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Meidät tavoittaa arkisin klo 7.00–17.30 ja lauantaisin klo 10.00–14.00 sekä kauppiaan AINA!

Avaa samalla rakentajan/remontoijan tili ja saat suoraan huippuedut hinnoissa! Näin myös valintasi jäävät tiedostoomme, josta löydämme käyttämäsi materiaalit ja sävyt vuosienkin päästä!

Heinisuontie 10, 87250 Kajaani

Puh. 020 7969 760

myynti@kajaaninsisustajat.fi

kajaaninsisustajat.fi

Facebook: Kajaanin Sisustajat Oy

Instagram: kajaanin.sisustajat

Kianta Keittiöt

Kianta Keittiöt on suomussalmelainen yritys, jonka pääasiallinen toimialue on Kainuu. Myymälöitä on kaksi, Suomussalmella ja Kuhmossa. Kianta Keittiöltä saa laadukkaita mittatilauskeittiöitä suunnittelu- ja asennuspalvelulla. Valikoimaan kuuluvat keittiöiden lisäksi eteiskalusteet, komerot ja kylpyhuonekalusteet. Toimimme myös avaimet käteen -periaatteella.

Tuotevalikoimamme on laaja. Suunnittelussa käytämme 3D-ohjelmaa. Ohjelman antamista havainnekuvista on helppo tarkastella erilaisia ratkaisuja ja vaihtoehtoja.

Tämän vuoden trendejä ovat rohkeampi värien käyttö, kodikkuus, luonnonläheisyys ja erilaiset struktuurit sekä rouheus ja pehmeys. Omassa kodissa kannattaa tehdä aina oman maun mukaisia valintoja.

Maaliskuun tarjouksena saat kalustekauppoihin (arvo vähintään 3000 euroa) johtavista mittauskäynneistä kaupan päälle 400 euron arvoisen lahjakortin Kianta Kalusteeseen. Nyt siis kannattaa rohkeasti kysyä suunnittelijaa käymään ja tekemään tarjous!

Lahnatie 2 (tuotanto), 89600 Suomussalmi

Keskuskatu 24-26 (Suomussalmen myymälä), 89600 Suomussalmi

Koulukatu 14 (Kuhmon myymälä), 88900 Kuhmo

Puh. 044 976 0985 (Tenho Kela)

Puh. 044 982 4037 (Myymälä Suomussalmi)

Puh. 044 989 0699 (Myymälä Kuhmo)

kiantakeittiot.fi

Facebook: Kianta Keittiöt

Instagram: kiantakeittiot

Kierrätyskeskus Entrinki

Kierrätyskeskus Entrinkiin voit tuoda ehjät huonekalut, vaatteet ja muut tekstiilit, astiat, lelut, kirjat ja urheiluvälineet. Kodin talouskoneet ja sähkölaitteet kuntoon katsomatta, metalliesineet, irtometalli, lasi ja posliini ovat myös tervetulleita.

Meiltä löytyy myös ongelmajätteiden vastaanottopiste, jonne voit tuoda öljyn, maalit ja muut liuottimet, kuten myös paristot, akut ja lamput. Otamme vastaan myös rikkinäiset huonekalut. Niiden kierrätysmaksu on alk. 5 €/kpl.

Kierrätyskeskuksesta voit ostaa kunnostetut kodinkoneet, tietokoneet ja polkupyörät. Meiltä löytyy aina hyvä valikoima huonekaluja, kirjoja, leluja, urheiluvälineitä, vaatteita ja laukkuja.

Ostaessasi meiltä esim. huonekalun, toimitamme sen kotiovelle. Samalla otamme kierrätykseen tulevat tavarat kyytiin ja toimitamme ne asianmukaiseen kierrätykseen. Vienti- ja noutopalvelu kaupunkialueella maksaa vain 20 €. Jos kohde sijaitsee yli 15 km:n päässä Entringistä, veloitamme 1 €/km.

Vinkki! Vanhalla logolla olevat Iittala-tuotteet ovat nyt tosi kysyttyjä brändiuudistuksen takia. Myös Vintage-huonekalut ovat kysyttyjä – erityisesti Artek ja viisikymmentäluvun huonekalut ovat suosittuja.

Raksaringistä löytyvät laattojen ja tapettien jäännöskappaleet. Jos tarvitset vain muutaman laatan tai pienen palan tapettia, on Raksarinki oikea osoite. Sieltä löytyvät myös helat ja muut pienet hilppeet remonttia varten.

Syväojankatu 4, Kajaani

Puh. 08 629 183

info@entrinki.fi

www.entrinki.fi

Facebook: Entrinki

Instagram: entrinki

LVI-Aitta

LVI-Aitta on perinteikäs 1973 perustettu lämpö-, vesi- ja ilmastointialan ammattilainen Kainuusta.

Toimimme pääsääntöisesti Kainuun talousalueella ja toimipisteemme sijaitsevat nykyisellään Kajaanissa ja Sotkamossa.

Tarjoamme monipuoliset LVI-alan asiantuntijapalvelut niin yksityisille kuluttajille, kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöille kuin julkisille rakennuttajille.

Lokakuussa 2023 LVI-Aitta siirtyi yrityskaupan myötä osaksi Quattro Mikenti Group (QMG) -konsernia, joka on yksi Suomen johtavista talotekniikka-alan yrityksistä. Maanlaajuinen, kattavasti kaikkia talotekniikan palveluja tarjoava verkosto antaa meille mahdollisuuden tarjota asiakkaillemme entistä laajempia kokonaisuuksia. Myös paikallisille asiakkaillemme tämä tarjoaa entistä paremmat palvelut heidän yksilölliset tarpeensa tarkasti huomioiden.

Palvelu- ja tuotevalikoimassamme ovat LVI-urakointi- ja huoltopalvelut, öljylämmitysjärjestelmiin, poistoilmaan ja maalämpöön liittyvät palvelut ja tuotteet.

Kuulumme valtakunnalliseen Hanakat-ketjuun. Osaamisemme kattaa koko LVI-alan palveluketjun. Meiltä saat asiantuntevaa asiakaspalvelua, kustannustehokasta suunnittelua laskennasta toteutuksiin. Kivijalkamyymälöissämme Kajaanissa ja Sotkamossa on tarjolla kattava varasto alan tarvikkeita sekä kuluttaja- että urakointipuolelle.

Seuraamme aktiivisesti alan kehitystä ja päivitämme osaamistamme. Meiltä saat asiantuntevat ja ajantasaiset vinkit LVI-asioissa. Joko sinä olet uudistanut pientalosi ilmastointilaitteet energiatehokkaammaksi? Tiesitkö muuten, että vanhan koneen lämmöntalteenotto on 40 prosentin luokkaa, kun se moderneissa koneissa on tuplasti enemmän eli 80 prosenttia?

Muistithan, että ilmastointikoneen suodattimien vaihto alkaa olla taas ajankohtaista? Ne löydät myymälästämme alkaen 12,90 €.

Putkinotkontie 1B, 87250 Kajaani

Puh. 010 837 3100

info.kajaani@lviaitta.fi

www.lviaitta.fi

Facebook: LVI-Aitta Oy

Instagram: lvi_aitta_oy

Prisma Kajaani

Osuuskauppa Maakunnan Kajaanin Prisman käyttötavaraosastot

 • rakentaminen ja remontointi, noutopiha, kesäpiha (kesällä)
 • viihde ja kodintekniikka
 • sport
 • koti
 • pukeutuminen

Palvelut

 • Myymälänouto Prisma.fi (osta verkosta ja nouda myymälästä)
 • Huoltopalvelu (kotiinkuljetukset, perävaunun lainaus, kasaukset, sahauspalvelu)
 • Rakentajan ja remontoijan asiakkuus

Prisma Kajaani tarjoaa kattavan valikoiman ja asiantuntevan palvelun remontoijille ja rakentajille, kodin nikkaroijaakaan unohtamatta. Lisäksi täysin katetussa Noutomyymälässämme asiointi on sujuvaa ja nopeaa.

Kajaanin Prisman rautaosastolta saat

 • sisä- ja ulkomaalit, lakat, maalaustyökalut
 • vinyylit, muovimatot, laminaatit, listat
 • tapetit, laatat, kylpyhuonekalusteet
 • lvi-tarvikkeet, hanat, pumput
 • puutarhatyökalut, kompostorit, postilaatikot
 • saunapuutavara, kiukaat, lauteet
 • sisustuspuutavara, kattopaneelit
 • väli- ja ulko-ovet
 • käsi- ja sähkötyökalut, suojaimet
 • lumilingot, pihatyövälineet
 • painepesurit, paineilmatyökalut
 • työtasot, hyllylevyt, sahauspalvelun
 • laajan valikoiman tilausvalikoiman tuotteita!

Sisäremontoinnin aika on nyt parhaimmillaan, ennen kesän kiireitä. Tervetuloa tutustumaan uudistuneeseen laatta- ja lattiamateriaalivalikoimaamme, kevään tapettiuutuuksiakaan unohtamatta. Tapetit, laatat ja kylpyhuonekalusteet S-Etukortilla -15 % ajalla 28.2.–17.3. Koskee varastomalleja.

Asiantuntevat myyjämme opastavat sinut uusien sisustustrendien maailmaan. Keväällä 2024 värien käyttö on lisääntynyt entisestään – harmaa saa väistyä! Vihreä pitää väreistä edelleen pintansa. Myös maanläheiset värit, hiekan ja ruskean eri sävyt, ovat sisustuksessa suosittuja ja seinäpinta saa olla reilusti eläväinen sileän ja sliipatun sijasta.

Anna persoonasi näkyä sisustuksessa – yhdistele rennosti uutta ja vanhaa! Kodikkuus, kierrätys ja ekologisuus ovat vahvasti pinnalla. Tuunaamalla saat helposti oman näköistä ja uniikkia lookkia sisustukseen. Esimerkiksi itse tehdyt saviruukut sopivat trendikkäiden viherkasvien seuraan sisustuksessa.

Anna myös puun näkyä! Kaikkea mäntypintaa ei tarvitse peittää kokonaan valkoisella. Lattiamateriaalina vinyyli lämpimissä ruskean eri sävyissä, esim. vaalean tammen värisenä toimii aina.

Hotelleista tuttu ylellinen tunnelma spa-tyylisine kylpyhuoneineen kuuluu myös vuoden 2024 sisustustrendeihin.

Tiesithän, että sahauspalvelustamme saat myös työtasot mittojen mukaan tehtynä. Tiedustelethan myyjiltämme myös Prisma Kajaanin Rakentaja- ja Remontointiasiakkuudesta.

Prismasta saat S-Etukortilla bonusta jopa 5 %. Myymäläämme on helppo tulla ostoksille, sillä meillä on pitkät aukioloajat sekä isot ja ilmaiset parkkipaikat. Olemme avoinna ma–la klo 7–21 ja su klo 10–21.

Veturitie 1, 87100 Kajaani

Puh. 01076 36300 (pvm/pmp)

rakentaminenjaremontointi.prismakajaani@sok.fi

prisma.fi

Facebook: Prisma Kajaani

Instagram: prismakajaani

Sotkamon Porakaivo

Rakensimme maalämpöjärjestelmän hiihtäjä Kerttu Niskasen ja hänen puolisonsa Juho Mikkosen uuteen kotiin Vuokattiin.

Sotkamon Porakaivosta on tullut vuosien saatossa pitkäjänteisen työn ja luotettavuuden tuloksena yksi maan johtavista maalämpöjärjestelmien ja porakaivojen toimittajista. Kiinteistön lämmitysmuodon muuttaminen on erinomainen tapa pienentää lämmityskuluja, nostaa kiinteistön arvoa ja energiatehokkuutta.

Kun tarvitset kiinteistöllesi energiaa säästävän ja ekologisen lämmitysjärjestelmän, oli sitten kyseessä rivitalo, kerrostalo, liikekiinteistö tai teollisuusrakennus, kauttamme hoituu kaikki saman katon alta. Maalämmön kustannustehokkuus soveltuu erinomaisesti suurille kiinteistöille ja järjestelmään voi halutessaan integroida muita lämmitysmuotoja. Lisäksi urakoimme käyttövesiporakaivoja asiakkaillemme. Porakaivot teemme myös tarvittaessa kokonaisuutena ja asennamme pumpun sekä tarvittaessa vedämme vedet kiinteistölle sisään saakka.

Suunnittelemme ja toteutamme Thermian maalämpöpumpuilla maalämpöjärjestelmiä, avaimet käteen- periaatteella vuosien kokemuksella ja alan uusimmilla tekniikoilla. Poraamme energiakaivot omalla kalustollamme ja asennamme maalämpöpumput omien maalämpöasentajiemme toimesta. Asiakkaan ei halutessaan tarvitse tehdä mitään ja tämä onkin toimintatapa, josta olemme saaneet paljon kiitosta. Annamme jokaiselle järjestelmälle asennustakuun ja Thermian maalämpöpumpulle takuun 5 vuotta.

Lisäksi kauttamme saa maaviilennykset joko asennuksen yhteydessä tai jo olemassa oleviin järjestelmiin asennettuina. Maaviilennyksen myötä kiinteistöön asennetaan ilmalämpöpumpun sisäyksikköä vastaava puhallinkonvektori.

Maalämpö on nykyaikaisin ja taloudellisin lämmitystapa kaikille kiinteistöille ja tämä näkyy vahvasti uudisrakentamisen ja saneerauksen puolella. Urakoimme myös hybridijärjestelmiä, jolloin asiakkaan kanssa yhdessä pohditaan, minkälainen kokonaisuus on kustannustehokas ja toimiva. Lämpimien kesien myötä maaviilennyskonvektorit ovat yleistyneet paljon ja sellainen asennetaankin lähes jokaiseen uudisrakennukseen maalämpöpumpun asennuksen yhteydessä.

Maalämpöjärjestelmiä ja käyttövesiporakaivoja porataan ympäri vuoden, ei vain kesällä. Esimerkiksi talviaikana porattaessa pihaan porauskalustosta ei jää juurikaan jälkiä ja tiet kantavat painavaa kalustoa. Talviaikaiseen lämmitysjärjestelmän tai käyttövesiporakaivon poraukseen riittää se, että lumityöt on tehty kaivon porauspaikalle. Usein asiakkailla on ajatus, että emme urakoi talviaikaan, teemme töitä ympärivuotisesti!

Lastaajantie 4, 88610 Vuokatti

Puh. 0207 109610

toimisto@sotkamonporakaivo.fi

sotkamonporakaivo.fi

Facebook: Sotkamon Porakaivo Oy

Instagram: sotkamonporakaivo