8 tärkeää asiaa - Tarpeelliset huonekalut omaan kotiin muuttavalle opiskelijalle

Kun opiskelija muuttaa omaan kotiin, uuden kodin huonekalut kannattaa valita huolella. Mitä huonekaluja ensimmäiseen omaan kotiin tarvitaan ja mitä niiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon?

Tarpeelliset huonekalut omaan kotiin muuttavalle

Omaan ensimmäiseen kotiin muuttava nuori aikuinen tarvitsee uuteen kotiinsa monia erilaisia huonekaluja ja tarvikkeita. Osan huonekaluista ja tarvikkeista voi ottaa mukaan lapsuudenkodista, mutta osa täytyy hankkia erikseen.

Ruokailuryhmä, sänky ja muut tarpeelliset hankinnat ovat isoja ja kalliita varsinkin, jos kaikki huonekalut pitää hankkia nopeasti kerralla. Kun hankintoja ennakoi etukäteen, esimerkiksi sopivan kokoinen ruokailuryhmä voi löytyä yllättävän edullisesti. Voit tehdä isot hankinnat alennusmyynneistä tai vaikkapa Black Friday -kampanjasta ja säästää huomattavan summan rahaa.

1. Ruokailuryhmä on tarpeellinen hankinta yksiöön tai kaksioon

Ruokapöytää ja ruokapöydän tuoleja omilleen muuttava opiskelija saa harvemmin lapsuudenkodista mukaansa. Soluasuntoon ruokailuryhmää ei välttämättä tarvitse hankkia, mutta yksiöissä ja kaksioissa pöytä ja tuolit ruokailua varten ovat yleensä pakollinen hankinta.

Pieneen asuntoon muuttavalle opiskelijalle riittää useimmiten 2–4 henkilön ruokailuryhmä. Ruokailuryhmän tulee olla sopivan kokoinen keittiöön tai ruokailutilaan nähden. Pieneen keittiöön sopii esimerkiksi korkea pöytä ja baarijakkarat: tällainen ruokailuryhmä vie vain vähän tilaa.

Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät monia erilaisia ruokailuryhmiä esimerkiksi Home4You- ja Notio Living -merkeiltä. Voit seuloa ruokailuryhmiä huonekalujen koon ja värin, mutta myös materiaalien ja tyylien mukaan. Uuden kodin keittiön värimaailma ja tyyli kannattaakin huomioida ruokailuryhmää valitessa.

2. Sängyn valinnassa tulee huomioida monia asioita

Jos opiskelija ei ota sänkyä mukaansa lapsuudenkodista, täytyy uuteen kotiin hankkia sänky. Sängyn valintaan vaikuttaa asunnon koko ja käyttötarkoitukset: kuinka iso sänky uuteen kotiin mahtuu ja käytetäänkö sänkyä nukkumisen lisäksi myös vaikkapa sohvana. Seurustelusuhteessa oleva opiskelija haluaa kotiinsa ehkä “sinkkusänkyä” leveämmän sängyn.

Sänkyrunkoja löytyy erilaisia, ja patjaksi voi valita kovan tai pehmeämmän patjan. Jenkkisänky sisältää sekä patjan että rungon. Pieneen kotiin voit valita Hobbyhall.fi-verkkokaupasta sängyn, joka toimii hyvin myös sohvana tai jonka rungossa on säilytystilaa. Muista hankkia myös sängyn viereen sopiva yöpöytä!

3. Ergonominen työtila opiskelulle

Jos opiskelijan asunto on hotellihuonetta suurempi, niin työpöytä ja työtuoli ovat myös hankintalistalla. Pöydän kokoon vaikuttaa käytettävissä oleva tila. Taitettavat pöytälevyt ja säilytystilalla varustetut työpöydät auttavat säästämään tilaa. Kannattaa varmistaa, että työtuoli sopii mittojensa puolesta yhteen työpöydän kanssa.

4. Säilytystilaa vaatteille ja muille tavaroille

Kuinka paljon uudessa kodissa on kaappitilaa? Opiskelija saattaa tarvita erillisen vaatekaapin tai laatikoston, mikäli kaappitilaa on asunnossa vähän. Lisäksi hylly kirjoja ja koriste-esineitä varten on usein tarpeen. Jos asunnossa on vaatehuone, hyllyille laitettavat korit tai laatikot helpottavat järjestämistä.

5. Huonekalut rentoa oleilua varten

Jos asunnossa on ruokailuryhmän, sängyn ja tavaroiden säilytykselle tarvittavien huonekalujen jälkeen vielä tilaa, voi kotiin hankkia vielä rentoon oleiluun tarkoitetut huonekalut. Sohva tai nojatuoli sekä sohvapöytä mahdollistavat löhöilyn tai vaikkapa illanvieton kaverin kanssa.

Pieneen asuntoon hankittavan sohvan tai nojatuolin kannattaa olla monikäyttöinen: siitä voi tehdä varavuoteen yökyläilijälle tai siinä on mukana säilytystilaa. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät esimerkiksi kahden hengen vuodesohvia muun muassa Bellezza- ja Cosmopolitan Design -merkeiltä. Nojatuoli, josta saa sängyn, on myös käytännöllinen ratkaisu pieneen kotiin.

6. Tv-taso toimii parhaimmillaan myös säilytystilana

Opiskelija haluaa todennäköisesti asuntoonsa television, joten tv-taso on myös hankintalistalla. Hyvä tv-taso sisältää säilytystilan mahdolliselle pelikonsolille tai muille laitteille. Television voi mahdollisesti sijoittaa myös kirjahyllyyn.

7. Valitse sopivat matot eri huoneisiin

Kodin lattiat kannattaa suojata lialta ja naarmuilta mattojen avulla. Makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen sopivat pehmeät matot, kun taas eteisessä toimii parhaiten kosteutta kestävä lyhytnukkainen matto.

8. Eteiseen, kylpyhuoneeseen ja parvekkeelle tarvittavat kalusteet

Useimmissa asunnoissa on valmiina naulakko ulkovaatteita varten. Uuden kodin eteiseen saatetaan tarvita kuitenkin kenkäteline. Pieni pöytä tai hylly voi myös olla eteisessä käytännöllinen.

Uuden kodin kylpyhuoneeseen kannattaa kurkata: löytyykö kylpyhuoneesta säilytystilaa esimerkiksi kosmetiikalle tai pesuaineille vai tarvitseeko niille hankkia oma hylly? Lisäksi, jos asunnossa on parveke tai oma piha-alue, puutarhakalusteet ovat tarpeen. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit tilata tarvittavat kalusteet myös eteiseen, kylpyhuoneeseen tai parvekkeelle. Onnea uuteen kotiin!