Puutarhakalusteet viihtyisään ajanviettoon perheen ja ystävien parissa

Tykkäätkö tarjota perheellesi ja ystävillesi unohtumattomia makuelämyksiä ja järjestää mukavia illanviettoja?

Tilavat ja käytännölliset puutarhakalusteet mahdollistavat viihtyisien illanviettojen järjestämisen omassa kotipihassasi lämpimän auringon tai mystisen tähtitaivaan alla. Millaiset puutarhakalusteet ovat käytännöllisiä ja kestäviä ja miten ne valitaan? Kannattaako valita puutarhakalustesarja vai yhdistellä eri huonekaluja? Autamme sinua sisustamaan viihtyisän terassin, jossa voit kestitä rakkaitasi ja myös itse rentoutua.

Puutarhakalusteet, jotka oikeasti kestävät

Puutarhakalusteiden tulee olla kestäviä. Vaikka niiden käyttöaika vuodessa on noin kolme tai neljä kuukautta, niiden tulee olla valmistettu sääkestävästä materiaalista, joka kestää lämpötilan vaihteluita sekä auringonvaloa ja sadetta. Säänkestävät puutarhakalusteet on suunniteltu kestämään ulkona pitkään ja oikein huollettuna niitä voidaan käyttää useita sesonkeja peräkkäin. Siksi puutarhakalusteiden ensimmäisenä kriteerinä tulisi olla sekä materiaalin että rakenteen laatu. Niihin kannattaa kiinnittää enemmän huomiota kuin esteettisyyteen, koska pelkät esteettiset puutarhakalusteet eivät välttämättä palvele sinua yhtä pitkään. Kesäkalusteidesi pitää olla suunniteltu ulkokäyttöön, joten vältä ostamasta huonekaluja, jotka eivät ole siihen tarkoitettuja, sillä niiden käyttöikä saattaa usein jäädä lyhyeksi. Voit valita joko rottingista, metallista, puusta tai muovista valmistetut puutarhakalusteet. Se on puhtaasti makuasia.

Yksi tärkeimmistä puutarhakalusteista on puutarhapöytä. Valitessasi puutarhapöytää, harkitse huolellisesti sen korkeutta suhteessa muihin huonekaluihin, erityisesti tuoleihin, joilla istutaan puutarhapöydän ääressä. Ota huomioon myös puutarhapöydän materiaali. Puiset puutarhapöydät vaativat enemmän kausittaista huoltoa, kun taas rottingista valmistetut puutarhapöydät ovat huomattavasti säänkestävämpiä.

Kun olet valinnut puutarhakalusteet, muista, että niiden pitkä käyttöikä ei riipu pelkästään laadukkaista materiaaleista, vaan myös säännöllisestä ja asianmukaisesta huollosta. Huoltotekniikat vaihtelevat valitsemiesi puutarhakalusteiden materiaalin mukaan, joten tutustu aina valmistajan antamiin huoltovinkkeihin. Puutarhakalusteiden huoltaminen ei yleensä ole monimutkaista, riittää kun puet työvaatteet päällesi ja suoritat tarvittavat huoltotoimenpiteet ennen sesongin alkamista ja/tai sesongin jälkeen.

Esteettisesti kauniit puutarhakalusteet

Mainitsimme edellisessä kappaleessa, että ulkonäkö ei saisi olla ensisijainen tekijä puutarhakalusteita valittaessa, mutta nyt kun olet jo varma tuotteen tai materiaalin laadusta, voit valita juuri sinulle mieluisan designratkaisun. Puutarhakalusteiden tulisi myös olla kauniita ja terassille sopivia. Toiminnallisuutta ja käytännöllisyyttä ei pidä myöskään unohtaa, sillä grillausiltojen järjestämistä varten tarvitaan myös riittävästi istumapaikkoja. Valitse riittävän suuri pöytä, ruokatuolit ja luo nurkkaus, jossa on grilli ja pieni ulkokäyttöön tarkoitettu keittiötaso. Voit myös hankkia terassille rottinkisen puutarhasohvan tai lepotuoleja, joissa voi asettua mukavasti pitkälleen tai istumaan, jolloin terassistasi tulee entistäkin viihtyisämpi. Älä unohda valaistusta ja erilaisia koristeita, jotka olisivat yhteensopivia koko kalustuksen kanssa.

Puutarhakalusteet voivat olla sekä muotoilultaan minimalistisia että yksityiskohdiltaan näyttäviä. Minimalistisesti muotoillut puutarhakalusteet sopivat hyvin uudenaikaiseen ja pohjoismaista yksinkertaista tyyliä edustavaan taloon. Tällöin terassialue sulautuu saumattomasti koko talon ilmeeseen. Jos sisustat vierasasuntoa tai taloa, valitse myös kestävät puutarhakalusteet. Jos asut hirsitalossa, voit käyttää rohkeampia ratkaisuja. Valitse puutarhakalusteet, jotka sopivat yhteen talosi tyylin kanssa. Hyviä vaihtoehtoja voisivat olla sekä puiset että puutarhakalusteet, joissa on metallisia yksityiskohtia. Suunnittele koko sisustus ja luo unelmiesi puutarhanurkkaus, jossa voit nauttia hetkestä, ripustaa työvaatteet naulakkoon ja rentoutua yksin tai läheistesi kanssa. Puutarhakalusteet ovat myös erinomainen lahja rakkaille ihmisille.