Kaipaatko lisärahoitusta yritystoimintaasi? Kilpailuta yrityslainat netissä

Tiesitkö, että nykyaikaiset yrityslainat voi helposti kilpailuttaa netissä? Kyseessä on verrattain uusi tapa hankkia lisärahoitusta yritystoimintaan. Lainoja tarjoavat sekä pankit että muut rahoituslaitokset, joiden määrä on kasvanut viime vuosina huomattavasti. Koko lainaprosessin voi hoitaa näppärästi netin kautta, joten kynnys lainan ottamiseen on paljon matalampi kuin ennen.

Kuka tahansa osaa hakea yrityslainaa netissä

Yrityslainojen kilpailuttaminen onnistuu keneltä tahansa. Monet lainaneuvontaan keskittyneet sivustot tarjoavat asiakkailleen lainalaskurin, jota käyttämällä voi itse katsoa, kuinka suuria kuukausimaksuja voi lainalleen odottaa. Suuntaa antavan laskurin avulla voi näin määrittää, millainen laina olisi sopiva oman yrityksen tarpeeseen.

Kun haluttu lainasumma ja -aika on valittu, voi niitä vastaavat tarjoukset kilpailuttaa muutamalla klikkauksella. Lainanhakijaa pyydetään täyttämään yrityksestään joitakin perustavanlaatuisia tietoja, samoin kuin itsestään yksityishenkilönä. Tämän jälkeen lainahakemus lähetetään lainaneuvojille, jotka kilpailuttavat sen parhaiden pankkien ja rahoituslaitosten kautta.

Kilpailutuksen tuloksena lainanhakijalle lähetetään tukku tarjouksia, jotka edustavat markkinahuippua juuri kyseisellä hetkellä. Yrittäjä voi valita näistä tarjouksista haluamansa tai hylätä ne kaikki. Kilpailutus ei sido mihinkään. Sen ansiosta pystyy siis helposti tarkistamaan, millaisia lainatarjouksia omalle firmalle olisi saatavilla ilman, että tarttuu niistä yhteenkään.

Jos jokin tarjous miellyttää, niin hakuprosessin viimeiset vaiheet hoidetaan suoraan valitun pankin tai rahoituslaitoksen kanssa. He käyvät läpi sopimuksen yksityiskohtaisesti, ja lainanhakija voi sitten halutessaan hyväksyä lainan. Lainarahat maksetaan yritykselle välittömästi tai viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Älä anna helppouden hämätä

Kuten yltä voi huomata, lainan hakeminen yritykselle netin kautta on helpompaa kuin koskaan. Liikaa helppouteen ei kannata silti tuudittautua, sillä laina on aina riski paitsi sen myöntäjälle, myös sen ottajalle. Koska kyseessä on yrityslaina, toimii sen takaajana omistaja itse. Henkilötakauksen avulla lainaa saa kuka tahansa, jonka luottotiedot ovat kunnossa.

Koska yrityslaina netin kautta on niin nopea ja vaivaton saada, voi siihen tarttua herkästi vain hetken mielijohteesta. Ehkä yrityksen heikko jakso väsyttää niin, että lainanhakuun tulee lähdettyä pelkästä turhautumisesta. Tai vaihtoehtoisesti mieleen on saattanut tulla niin hyvältä kuulostava bisnesidea, että sille pitäisi saada rahoitusta heti.

Tämänkaltaisiin sudenkuoppiin putoamista on vältettävä viimeiseen asti. Vaikka lainan saakin nopeasti, ei se tarkoita, etteikö lainanhakua kannattaisi suunnitella huolellisesti. Älä siis tartu lainatarjoukseen vain siksi, että se tuntuu sillä hetkellä hyvältä idealta. Ehkä niin voi ollakin, mutta huolellisesta lainasuunnittelusta ei koskaan ole ainakaan haittaa. Jos otettu laina on esimerkiksi kuukausieriltään liian suuri, tulee siitä apuvälineen sijaan yritykselle helposti melkoinen riippakivi.

Ota nämä seikat huomioon yrityslainoja kilpailuttaessasi

Yrityslainojen kilpailuttaminen hoituu siis netissä suoraan lainaneuvojien kautta. He opastavat lainanhakijaa sopimuksen tulkitsemisessa ja osaavat auttaa, mikäli jokin jää epäselväksi. Ammattitaitoinen lainaneuvoja onkin yrittäjälle painonsa arvoinen kullassa. Jos lainasopimuksen lukemisen jälkeen ei käy täydellisen selväksi, miten laina toimii, ei sopimukseen kannata ikinä laittaa nimeään alle.

Selkeästä sopimuksesta tulisi myös selvitä lainan tarkka hinta. Tämä hinta eroaa varsinaisesta korosta siinä, että siihen sisältyvät myös kaikki lainaan liittyvät ylimääräiset kulut. Kyseessä on siis se hinta, jonka lainastasi lopulta maksat, kun kaikki kuukausierät on maksettu takaisin. Alan termistössä tästä tarkasta hinnasta käytetään nimeä todellinen vuosikorko.

Ota päätöksessäsi huomioon myös se, miltä lainantarjoajan kanssa asiointi tuntuu. Saatko kysymykseesi selkeän vastauksen? Kohdellaanko sinua hyvin, ja onko palvelu ammattitaitoista? Hyvä vuoropuhelu lainantarjoajan ja yrittäjän välillä on ensiarvoisen tärkeää, jotta kaikki sujuu alusta loppuun juuri niin kuin on suunniteltu.

Lainan hintaan vaikuttaa myös sen pituus

Koron ja lisämaksujen ohella yrityslainan hintaan vaikuttaa myös sen pituus. Jos kyseessä on vain muutaman kuukauden laina, kuten esimerkiksi rakennuslaina, ei korolla ole lopulta niin suurta merkitystä kuin voisi kuvitella. Mutta jos puhutaan useiden vuosien pituisista lainoista, moninkertaistuu myös koron merkitys lainan hintaa laskiessa.

Tästä syystä jokaisen yrityslainan ottamista suunnittelevan kannattaa ensitöikseen laskea, miten lainan saisi maksettua pois mahdollisimman nopeasti. Liian tiukka maksuaikataulu ei tietenkään kannata, mutta lyhentämällä laina-aikaa edes muutamalla kuukaudella voi säästää jo sievoisen summan. Näin varsinkin siinä tapauksessa, että kyseessä on euromääräisesti suurikokoinen laina.

On tietysti olemassa tilanteita, joissa pitkä laina-aika on kaikesta huolimatta se paras vaihtoehto. Jos pienet lisäkulut eivät hetkauta yrityksen taloutta suuntaan tai toiseen, mutta lisärahoituksella on todella konkreettista merkitystä, niin ei pitkää laina-aikaa kannata myöskään sivuuttaa täysin. Ei kannata kuitenkaan tarttua suoraan pisimpään lainaan vain siksi, että sen takaisin maksaminen tuntuu vähiten stressaavalta.

Yritysluotto on hyvä tapa säästää akuuteissa lainatapauksissa

Tavallisen yrityslainan ohella nykyaikaiset rahoituslaitokset tarjoavat myös toisenlaisen lainaratkaisun. Tarkemmin sanottuna kyseessä on yritysluotto, jonka yritys voi saada käyttöönsä pidemmäksi aikaa. Se on joustava tapa lainata rahaa hetkessä silloin, kun sille on todella tarvetta.

Yritysluotto tarjoaa myös mahdollisuuden säästää selvää rahaa. Tämä johtuu samasta syystä kuin lyhyempien lainojen ylivertaisuus pidempiin verrattuna. Kun yrityslainoilla on tavallisesti vähintään yhden tai kahden kuukauden maksuaika, voi yritysluoton maksaa takaisin vaikka saman päivän aikana, jos vain haluaa. Näin ollen yritysluotosta ei tarvitse maksaa korkoa kuin kyseisen päivän ajalta.

Yritysluoton kohdalla ongelma ”liian helposta” lainansaannista on vielä todellisempi. Koska kyseessä on välitön luotto, voi sitä helposti alkaa käyttää liikaa. Kyseessä on erinomainen apu moneen tilanteeseen, jossa rahaa on todella saatava heti.

Jokaisen yrittäjän on kuitenkin mietittävä itse, sopiiko yritysluotto omalle luonteelle vai ei. Joskus pidempi yrityslaina voi olla parempi vaihtoehto, vaikka se teoreettisesti kalliimmaksi tuleekin. Luotto voi nimittäin lopulta olla kalliimpi, mikäli sitä tulee käytettyä harkitsematta tai muuten vain liikaa.