Metsätilan tulevaisuus?

Omistatko metsäkiinteistön, jonkaylläpito on enemmän taakka kuin iloinen ja tuottava puuhamaa? Oletko osakkaana kiinteistöyhtymässä, joka ei saa metsän käsittelyyn liittyviä päätöksiä tehtyä? Kesälomasuunnitelmissa lomamatka perheen kanssa voittaa työleirin kotipaikan metsäpalstalla? Epätietoisuus oikeista toimenpiteistä kalvaa mieltä ja metsäorganisaation luvattu neuvonta-apu jäi tulematta? Moni metsänomistaja painii samanlaisten ajatusten kanssa; myynti tai muut omistusjärjestelyt?

Metsätilakauppa käy edelleen hyvin ja luotettavan välityspalvelun käyttäminen takaa parhaan hinnan sekä sujuvat kaupat.

Jos vastaus edellä esitettyihin kysymyksiin on kyllä, kannattaa harkita metsäkiinteistöstä luopumista. Metsäkiinteistön myynti onnistuu helposti ja hinnatkin ovat tällä hetkellä huomattavan korkealla. Markkinoilla on enemmän kysyntää kuin tarjontaa. Kaupaksi menevät kaiken kokoiset metsätilat. Tyypillisesti pienemmät tilat menevät yksityisille ostajille, keskisuuret metsäsijoittamiseen keskittyneille ammattilaisille ja suurimmat kokonaisuudet metsärahastoille tai muille sijoitusyhtiöille. Hintaan vaikuttaa puuston arvon lisäksi sijainti, saavutettavuus, luontoarvot sekä etsän kasvukunto. Mitä isompi kokonaisuus, sitä enemmän se herättää kiinnostusta markkinoilla.

Metsätilojen hyvästä kysynnästä johtuen eri motiiveilla toimivat ostajat antavat myös suoria ostotarjouksia metsänomistajille. Näissä tapauksissa on syytä käyttää harkintaa, koska tässä kauppamuodossa harvoin toteutuu parhaan hinnan periaate. Tunnetun ja hyvämaineisen välittäjän kautta tavoitetaan suuri joukko mahdollisia ostajia. Tarjouskilpailun kautta myyjä saa useampia tarjouksia, ja alkuperäinen tarjoaja voi olla yhtä hyvin kilpailussa mukana. Kokemus on osoittanut, että välityspalkkionkin jälkeen kaupasta käteen jäävä osuus voi olla huomattavasti suurempi kuin yhden satunnaisen tarjouksen hyväksymisen kautta.

Jos tilan myynti tai muut omistusjärjestelyt ovat mielessä, ota rohkeasti yhteyttä ammattilaisiimme niin mietitään yhdessä tilanteeseen parhaiten sopiva ratkaisu!

Ammattimaisesti toimiva kiinteistövälitysorganisaatiomme huolehtii kaupan alusta loppuun. Ennen välityssopimuksen allekirjoittamista laadimme ajantasaisen arvion tilan markkina-arvosta. Kohdetta markkinoidaan monipuolisesti ja näyttävästi. Hyvin laadittu myynti-ilmoitus ja näkyvyys oikeissa paikoissa lisää kiinnostuksen määrää. Valmistelemme asiakirjat ja järjestämme kaupantekotilaisuuden puolestanne satojen tilakauppojen kokemuksella.

Lisää välitystoiminnastamme pääset lukemaan nettisivuiltamme www.metsatkuntoon.fi.