Mitä lainoja kuluttajan on mahdollista vertailla netissä?

Kun haluat varmistaa, että et maksa lainasta yhtään enempää kuin on tarpeen, kannattaa vertailla lainoja eri luotonantajien välillä.

Koska vakuudettomia lainoja tarjoavia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä on paljon, veisi kaikkien lainojen vertaileminen erikseen todella paljon aikaa, sillä se vaatisi samojen tietojen täyttämisen hakemuksiin kymmeniä kertoja. Säästät siis aikaa ja rahaa lainavertailun avulla, kun saat useita lainatarjouksia ja voi valita niistä edullisimman.

Kuulostaa hyvältä, eikö vain? Eihän lainasta kannata maksaa ylimääräistä, jos sen voi saada edullisemmin.

Mutta millaisia lainoja kuluttaja voi vertailla netissä? Onko kyse vain pikavipeistä, vai onnistuuko myös muiden lainojen vertaileminen? Siihen pureudumme seuraavaksi.

Kulutusluotto ja joustoluotto

Sekä kulutusluotot että joustolainat voivat olla avuksi, kun oma talous on kireällä ja menojen kattamiseksi tarvitaan rahallista joustoa.

Näiden lainojen ero on se, että kulutusluotto on usein kertaluonteinen eikä takaisin maksettua summaa saa uudelleen käyttöönsä.

Joustolaina sen sijaan toimii kuten luottokortti, eli kuluttajalla on saatavilla tietty määrä luottoa, jonka hän voi käyttää. Kun lainaa maksetaan takaisin, palautuu maksettu summa käytettäväksi uudelleen.

Kulutusluoton kilpailutus on kannattavaa, koska sen avulla säästää helposti ja vaivattomasti selvää rahaa. Käyttämällä vertailupalvelua netissä, on mahdollista saada useita lainatarjouksia vain yhdellä hakemuksella, minkä jälkeen on helppo vertailla:

- nimelliskorkoja

- todellisia vuosikorkoja

- kuukausierää

- takaisinmaksuaikaa

- lainan ehtoja

Paras lainavertailu on sellainen, joka kilpailuttaa mahdollisimman monta pankkia ja rahoitusyhtiötä kerralla. Näin voit olla varma, että saatavillasi on mahdollisimman monta lainatarjousta eikä kilpailusta jää pois merkittäviä lainantarjoajia.

Pikalainat ja pikavipit

Myös pikalainoja, eli niin sanottuja pikavippejä on mahdollista kilpailuttaa netissä.

Usein ajatellaan, että tällaisissa pienissä ja nopeasti takaisin maksettavissa lainoissa on aina huonot lainaehdot ja korkeat korot. Näin saattoikin olla aiemmin, mutta uusien säännösten tultua voimaan, myös pikalainoja koskee korkokatto.

Kun pientä lainasummaa tarvitaan heti ja lainan takaisin maksaminen onnistuu sovitussa aikataulussa, voi pikavippi olla helpoin ja edullisin tapa saada lyhytaikaista joustoa omaan talouteen.

Myös pikavippien kohdalla kilpailuttaminen tuo lainanhakijalle huomattavia etuja. Kilpailutuspalvelun kautta saa lainatarjoukset useilta eri luotonantajalta ja niistä pääsee valitsemaan itselleen sopivimman ja edullisimman ratkaisun.

Yhdistelylaina

Kun lainoja on kertynyt useampia, on järkevää kilpailuttaa yhdistelylaina, jonka avulla voit yhdistää monta lainaa yhden isomman lainan alle. Usein yhdistelylaina on hyvä valinta, koska se mahdollistaa matalamman koron ja pienemmät lisäkulut.

Kun lainoja on vain yksi, rahaa säästyy ylimääräisten tilinhoitomaksujen ja muiden palvelumaksujen jäädessä pois. Lisäksi käyttämällä lainan vertailupalvelua netissä, voit saada myös yhdistelylainalle useamman tarjouksen ja valita niistä sen, joka tulee edullisimmaksi.

Autolaina

Kun uuden auton hankinta tulee eteen, vain harvalla on varat valmiina tilillä sellaisenaan. Useimmin auto ostetaankin osamaksulla tai haetaan autolainaa.

Autoliikkeessä myyjät tarjoavat hanakasti yhteistyökumppanin lainaa tai mahdollisuutta maksaa heidän kauttaan osamaksulla. Näiden tarjousten kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä korko ja muut lainaan liittyvät kulut voivat olla korkeita.

Kilpailuttamalla autolainan vertailupalvelussa, voit saada huomattavasti edullisemman tarjouksen uuden auton rahoittamiseksi. Niin korko kuin lainan sivukulut voivat olla merkittävästi edullisempia jollain muulla lainantarjoajalla, joten vertailu kannattaa aina. Parhaimmillaan säästät satasia tai tonneja auton ostossa.

Yrityslaina

Paitsi henkilökohtaiset lainat, myös yrityslaina on järkevää kilpailuttaa. Tässä tapauksessa lainaa ei myönnetä yksityishenkilölle vaan suoraan yritykselle. Tällainen laina voi auttaa yrityksen vaikeiden aikojen yli tai mahdollistaa välttämättömät investoinnit.

Yrityslainaa voi hakea henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus yrityksessä, jolle lainaa haetaan.

Jotta voit varmistua myös yrityslainan edullisuudesta, kilpailuta ja vertaa yrityslainat ennen lainatarjouksen hyväksymistä.

Lopuksi

Kun ottaa lainaa, on syytä aina varmistua, että korko on kohtuullinen suhteessa hakijan takaisinmaksukykyyn, lainaan ei liity turhan korkeita sivuluja ja että lainan ehdot ovat tarpeeksi joustavat.

Onneksi nykyään lainoja voi vertailla helposti netin vertailupalveluissa. Täyttämällä vain yhden hakemuksen tällaisen palvelun sivuilla, voi saada lainatarjouksia minuuteissa useilta eri yhtiöiltä.